'Trebao je to biti jedan fini čokoladni kolač koji se reže na kocke, ali raspao mi se pri rezanju (nešto sam očito fulala u procesu). Okusom je fantastičan pa sam se dosjetila kako ću ga iskoristiti i dobila sam jedan potuno novi desert koji uopće nije bio u planu i tako spasila cijelu stvar. I baš razmišljam nešto... Pa zar nije tako sa svime u životu? Ako nadvladamo vlastita uvjerenja da nismo dovoljno dobri i prihvatimo neuspjeh kao vodiča prema uspjehu, onda nema toga što sami ne možemo popraviti, učiniti boljim i tako povećati vlastitu vrijednost koja nam je svima dana', poručila je simpatična domaća glumica Anita Matić Delić, čiji vam recept za 'slučajni' desert koji ne izgleda nimalo loše, donosimo u nastavku. 

Zelena krema:

1/2 šalice indijskih oraščića, namočenih barem 2 sata ili više
1 avokado
1dcl kokosovog vrhnja (ili zobenog, sojinog...)
1/3 žličice zelene spiruline u prahu
korica limuna, naribana
2 žlice soka od limuna
2-3 žlice agavinog sirupa (ili više po želji)

Priprema: 

Sve izmiksati u blenderu. Kremu možete odmah jesti ali bolja je kad odstoji u frižideru jer se tada stisne i postane čvršća pa ju možete poslužiti kao šlag (kao na slici). Ne topi se, zadržava oblik, a fino je kremasta.