Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Elvis Presley šest mjeseci jeo je isti obrok, a mi vam donosimo recept

Autor A.M.C.
Autor A.M.C.

Naklonjen južnjačkoj kuhinji, ali ribu nije mogao ni primirisati

Izvor: Story

Kralj rock'n'rolla, Elvis Presley, osim što je stvarao hitove za vječnost, imao je i čudne navike u privatnom životu. Nedavno je tako otkriveno da Elvis nije imao samopouzdanja u krevetu, a mnoge njegove ljubavnice tvrdile su da je na tom polju precijenjen. Sada su objavljene i njegove prehrambene navike koje su, može se slobodno reći, čudne. Elvis je, naime, šest mjeseci svaki dan jeo istu hranu, a ribu nije htio ni pogledati.

Izvor: Story

Prema arhivistici Gracelanda Angie Marchese, kralj je bio pristran prema južnoj kuhinji, a riba nije smjela postojati u kuhinji jer nije mogao podnijeti njezin miris. 'Elvis je odrastao na dobroj južnjačkoj hrani. Volio je mesnu štrucu, pire od krumpira, prženu piletinu, tjesteninu sa sirom'. Sve na čemu je odrastao bilo mu je drago jesti, baš sve osim ribe. Nije volio miris ribe koja se sprema u kući', kazala je Angie.

Povezane vijesti

Jedan od obroka na koje se 'navukao' bila je mesna štruca s pire krumpirom, prenosi Mirror. Prema riječima njegove bivše supruge Priscille Presley, toliko je volio to jelo da ga je jeo svaki dan za večeru tijekom šest mjeseci. Često je Kralj bio doslovce opsjednut određenom hranom i jeo bi je dok god mu ne bi dosadila, a uz mesnu štrucu koja je bila njegov favorit, volio je u prehranu ubaciti i sendviče sa slaninom i senfom, prženi maslac od kikirikija, kuhanu slaninu i grašak. Od slatkog je najviše volio čokoladnu tortu, a za grickanje je rado uzimao sendvič od kikiriki maslaca i banane sa slaninom.

mesna štruca Izvor: Profimedia

No vratimo se mesnoj štruci i famoznom jedenju te hrane šest mjeseci svaki dan. Vjerojatno je nećete kao Elvis jesti svaki dan 180 dana, ali možete je pripremiti danas za ručak ili večeru i zato vam donosimo recept.

Sastojci:

1 kg mljevenog mesa po izboru
2 glavice luka
2 režnja češnjaka
1 sirovo jaje i 4 tvrdo kuhana i oljuštena jaja
sol i papar
nasjeckani peršin
3 žlice naribanog tvrdog sira
3 žlice krušnih mrvica

Luk i češnjak usitnite i zajedno s ostalim sastojcima pomiješajte u kompaktnu smjesu. Začinite po želji, a možete dodati i listiće bosiljka, mažurana, timijana ako želite. Poigrajte se okusima i dajte mašti na volju. Kada ste smjesu dobro izmiješali, razvaljajte smjesu na debljinu od dva centimetra, na nju položite tvrdo kuhana jaja, pa oblikujte sve zajedno u štrucu. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje, a pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Mesnu štrucu pecite oko sat vremena, ovisno o jačini pećnice, a po želji ju možete prelijevati i pivom za dodatan okus. Kao prilog pripremite pire krumpir i uživajte u jelu koje je obožavao i kralj rock'n'rolla.

Najčitanije

Najnovije