Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PROMO

JRE Hrvatska predstavlja "Passion week", najbolju gastro pozivnicu sezone

Ljubitelji restorana, visoke gastronomije i vrhunske usluge zasigurno jedva čekaju otvaranje restorana i početak gastro sezone. A kako bi ta sezona bila još posebnija te pristupačna i novim, mlađim gostima, pobrinulo se udruženje JRE Hrvatska

Udruga Jeunes Restaurateurs Hrvatska (JRE) ponosni je dio europske JRE obitelji koja u 16 zemalja okuplja više od 360 vrhunskih chefova. Načelo JRE-a, koji je još 1974. osnovan u Parizu, nije kompetitivnost neko kooperativnost pa stoga u udruzi rame uz rame djeluju chefovi s Michelinovim zvjezdicama, Gault&Millau tokama, top pozicijama na 50 Best listama, a mjesta su to iz lanca Relais Chateaux ili pak Luxury Hotels of the World. JRE Hrvatska djeluje deset godina, a u 2021. godinu udruga je ušla s dva nova člana: to su konoba Zijavica iz Mošćeničke Drage i restoran Navis iz Opatije, uz pripadajuće članove San Rocco – Brtonigla, Monte* – Rovinj, Pergola – Savudrija, Badi – Umag, Marina – Novigrad, Zigante – Livade, Draga di Lovrana* – Lovran, Plavi podrum – Volosko, Villa Ariston – Opatija, Boškinac* – Pag, Pelegrini* – Šibenik, Foša – Zadar, Dubravkin put – Zagreb i Boba – Murter.

JRE Hrvatska
Izvor: JRE Hrvatska

A u doživljaju JRE-a nezaobilazan je i njihov slogan - "Talent & Passion", jer za ove restorane njihov je poziv više od posla, on predstavlja način života, predani rad koji spaja najbolje od talenta, ali i strasti – prema kuhanju, kreaciji, pružanju gostoprimstva. I ne čudi što ćete već na prvi kontakt s restoranom na čijem se ulazu s ponosom ističe bijela JRE tabla osjetiti kao da ste kod kuće. Upravo je ta kvaliteta i inspiracija za pokretanje projekta "Passion week" koji je JRE Hrvatska osmislio s Mastercard Hrvatska za 2021. godinu. Projekt započinje 20. veljače i tijekom godine, u različitim terminima, bit će dostupan u svih 16 restorana, i to tako da će svaki objekt tijekom dva odabrana tjedna nuditi posebno kreiran jelovnik od tri slijeda bez pića po pristupačnoj cijeni od 700 kn za dvije osobe sve do kraja listopada ove godine.

"Passion week" projekt
Izvor: JRE Hrvatska

Cilj je ovog projekta omogućiti mladima, ljubiteljima gastronomije, gostima koji vole fine dining, ali i onima koji tek žele upoznati fine dining da dožive iskustvo objedovanja u JRE restoranu. Jer ondje vas očekuje cjelovito iskustvo - od hrane i prezentacije preko platinga i vinske karte do servisa i atmosfere. Osim toga, žele potaknuti ljubitelje fine hrane i vina da slave život, ali i da svojim posjetom podrže lokalne restorane, domaće proizvođače, dobavljače, sve one koji su uključeni u proces restoranskog poslovanja i koji su proteklih dugih mjeseci u vrlo teškoj situaciji.

A kako ostvariti priliku za uživanje u "Passion weeku"? Rezervacijom stola izravno u restoranu, uz napomenu da je rezervacija za "Passion week", te uz obavezno plaćanje karticom Mastercard.
Jelovnici u najavi ukazuju da će se u terminima projekta "Passion week" uživati u vrhunskim sezonskim jelima s lokalnim namirnicama, a što će to poslužiti San Rocco u Brtonigli i Boškinac u Novalji na Pagu možete otkriti od 20. veljače do 8. ožujka. Osim atraktivnih jelovnika, treba istaknuti da oba restorana nude i hotelski smještaj, a riječ je o boutique hotelima s luksuznim sobama i elegantnim uređenjem.

Izvor: JRE Hrvatska

Posjet Boškincu prilika je i da obilježite godinu dana otkad se ovaj restoran ovjenčao Michelinovom zvjezdicom, ali i za uvijek jedinstven doživljaj otoka. Uz domaćine Borisa i Mirelu Šuljić posebno će zadovoljstvo biti doživjeti kako novi chef Marko Turković interpretira svoj doživljaj otoka, novaljskog polja i uzmorja zimi, pa je naziv menija „Zima na otoku“ i više nego dobra pozivnica.

Mirela i Boris Šuljić, vlasnici Boškinca
Izvor: JRE Hrvatska
Hotel, restoran i vinarija Boškinac, Novalja, Pag
Izvor: JRE Hrvatska
Marko Turković, chef restorana Boškinac
Izvor: Mario Kučera

Istarski San Rocco obiteljska je oaza luksuza, nagrađivanih maslinovih ulja te visoke gastronomije s uporištem u lokalnoj i domaćoj kuhinji, a nalazi se u Brtonigli. Sve je to dovoljan razlog da se veselite jelima u sklopu jelovnika "Passion weeka" s kojeg izdvajamo signature dish restorana, krumpir sa žumanjkom i crnim tartufom.

Teo Fernetich i Floriana Ružić, San Rocco
Izvor: Dean Dubokovič
San Rocco, Brtonigla, Istra
Izvor: Dean Dubokovič
San Rocco, luksuzni boutique hotel
Izvor: Dean Dubokovič

A ovo je i prilika za najavu termina "Passion week" u opatijskom Navisu, gdje zainteresirani mogu rezervirati termin za nezaboravan doživljaj od 8. do 22. ožujka.

Najčitanije

Najnovije