Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POZNATI SUPRUŽNICI vs. KUĆANSKI POSLOVI: 'To mu je najgora noćna mora'

Autor A.M.C.

Neki uživaju, a neki zaziru od njih

  Izvor: Story arhiva

Kako se slažu poznati supružnici kada je u pitanju obavljanje kućanskih poslova, peglanje odjeće ili kuhanje ručka, što im je najmrskije, a u čemu oboje uživaju, pitanja su koja smo postavili glazbenici Nedi Parmać, glumicama Marijani Mikulić i Mirni Medaković Stepinac te Viki Kerekeš, stručnoj suradnici na Fakultetu organizacije i informatike i supruzi našeg poznatog glumca Jana Kerekeša.

 čišćenje Izvor: Profimedia

Na pitanje postoji li u njihovom domu podjela uloga kada su u pitanju kućanski poslovi, pjevačica Neda Parmać više 'naginje' negativnom odgovoru. 'Rekla bih da ne postoji. Radimo kako tko što stigne. Dok je Adriana još bila mala, dogovorili smo se tko god uspavljuje dijete ne mora izvoditi psa Poku vani, i to je zapravo jedina raspodjela', priča nam 35-godišnja glazbenica. Otkako je zavladala pandemija sve kućanske obaveze odrađuju zajedno, no priznaje, suprug Damir Klačar ipak se češće u zadnje vrijeme prima kuhače od nje.

  Izvor: Story

U domu Kerekešovih drugačije je pravilo. 'Načelno postoji podjela kućanskih poslova. Nije to zato jer neki poslovi nisu za muškarce ili nisu za žene, nego zato jer se suprug Jan bolje snalazi u jednima, a ja u drugima. Primjerice, mislim da do sada nisam ni jednom pokosila travu, jer uopće nisam sigurna mogu li pokrenuti benzinsku kosilicu, a mislim da Jan do sada nije morao ni jednom pobrisati prašinu ili napraviti 'generalku' u kući...', govori Vika Kerekeš.

Una je promijenila sve

'Jan češće kuha, a čišćenje obavljam većinom ja'

 Supružnici Kerekeš prije tri mjeseca postali su roditelji malene Une, pa Viki preostaje malo vremena za kuhanje i čišćenje. 'Jan mi zadnjih mjeseci tu dosta uskače, a imam i pomoć svoje mame i Janovih roditelja. Ali inače, čini mi se da Jan češće kuha, a čišćenje obavljam većinom ja. Sve ovisi tko koliko ima vremena u danu, a i znatno je drugačija situacija bila kad je Jan bio angažiran na snimanju serije ili filma ili kad je imao svaku večer predstave. Tu onda uskačem u potpunosti ja za sve što doma treba obaviti. Na sreću, u zadnje vrijeme je više s nama doma, pa tako i preuzme i dosta kućanskih poslova', dodaje Vika. 

  Izvor: Story

Glumica Marijana Mikulić, pak, objašnjava kako u njihovoj obitelji ne postoji stroga podjela, 'ali se nekakvim prešutnim dogovorom došlo do toga da najčešće kuham ja, smeće iznosi on, veš pospremam ja, klince u školu i na aktivnosti vozi on. Makar se dogodi i zamjena uloga po potrebi, ali tako, nekako su spontano došle neke podjele'. 'Najčešće kuham ja, ali on češće ide u nabavku, posprema kako tko i kada stigne. Sada već lagano i klince uključujemo u te aktivnosti, najstariji izvede psa ili isprazni perilicu za sude, pospremaju igračke, svoje sobe usisaju i slično. Puno nas je, i jednostavno je neophodno da se svi uključe spram svojih mogućnosti', objašnjava.

 Marijana i Josip Mikulić s djecom Izvor: Instagram

Zato kod supružnika Mirne Medaković Stepinac i Hrvoja Stepinca postoji 'prešutna podjela'. 'Ja uvijek peglam, a Hrvoje najčešće kuha. Sva sreća da imamo robotski usisavač pa je pod uvijek čist neovisno o nama', prepričava nam 35-godišnja glumica. Suprug, inače ekonomist, najčešće kuha jer je on, dodaje Mirna, sjajan u tome. 'Ja kuham kad moram, jer me kuhanje ne veseli pa ga izbjegavam', veli Medaković Stepinac.

 Mirna Medaković Stepinac Izvor: Filip Hofer

Na početku stvari ipak nisu išle tako glatko, barem kod nekih… Neda Parmać vjeruje da je svaki par imao problema oko takvih stvari na početku zajedničkog života, ali situacija se s vremenom promijeni. 'Evo, nakon sedam godina uspjeli smo se dogovoriti. Recimo da sam ja radila sve dok ne bi malo poludjela', govori kroz smijeh naša popularna pjevačica.

Vika i Jan nikad nisu imali problema oko podjele kućanskih obaveza. 'Zapravo smo oboje jako uredne osobe i volimo red i čistoću, a nije nam ni teško za to odvojiti vrijeme. Za mene osobno, vrijeme koje ću potrošiti na čišćenje nije gubitak vremena jer volim da mi je prostor u kojem najviše provodim vremena - čist i uredan. Živimo zajedno već 11 godina i za njim nikad nisam morala pokupiti neke stvari, odjeću, tanjur nakon ručka i slično', sretna je supruga domaćeg glumca.

Glumica Mikulić otkriva kako su na početku zajedničkog života imali jedino – 'problem zajedničkog života općenito'. 'Oboje smo već imali neke svoje rutine na koje smo naviknuli, živjeli ili sami ili sa cimerima, pa se trebalo naviknuti na ovog drugog. Ali evo, još uvijek ide to', smije se.

Mirna Medaković Stepinac, s druge strane, nije na početku zajedničkog života sa suprugom Hrvojem imala takvih problema. 'Normalno je da onaj koji više radi na poslu manje radi kod kuće, jer fizički ne stigne', objašnjava.

A postoje li neki kućanski poslovi koji su im najmrskiji ili najdraži? Vika Kerekeš otkriva kako joj je najmrskiji posao bio peglanje, barem do rođenja kćerkice Une. 'Znam da je malo čudno možda, ali to me nekako baš veseli. Jan nikako ne voli sve što ima veze s pećnicama, roštiljima... To počistiti mu je najgora noćna mora, a piroliza pećnice mu je valjda najbolji izum stoljeća', prepričava.

 Jan Kerekeš Izvor: Privatni album
'Vrijeme nam nije prijatelj'

Stvari koje se gužvaju u sušilici znaju dosta čekati u korpi za peglanje da se ja odlučim upaliti je.

 Ni glumica Mikulić nema baš pozitivan stav prema pegli. 'Ja prezirem peglanje, sve što ne moram, ne peglam, samo vadim iz sušilice, otresem i na vješalice. A stvari koje se gužvaju u sušilici znaju dosta čekati u korpi za peglanje da se ja odlučim upaliti je. Oboje volimo kuhanje, pripremu, pogotovo kada pravimo neke stvari koje svi volimo. Samo nam vrijeme nije prijatelj, uvijek ga fali, pa su rijetki trenutci kada uspijemo baš na miru i s guštom, ali bude ih, pa uživamo u tome' iskreno će Mikulić.

Na kraju, Hrvoje Stepinac zazire od mijenjanja posteljine, a supruga Mirna Medaković od čišćenja hladnjaka. Neda Parmać otkriva kako joj je svaki kućanski posao mrzak, vjerojatno i njezinom suprugu, ali što se mora…

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image