Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Stare stvari postaju stylish komadi za dom: Tko kaže da to ne možete i vi?

Kako pomalo zaboravljenim stvarima - okviru, vazi ili jastučnici - udahnuti novi život pokazat će blogerice i zaljubljenice u dekoriranje prostora na sasvim posebnim JYSK DIY zero waste radionicama ovog vikenda

Izvor: Story

Povećanje kvalitete života, promoviranje danske kulture, uređenje interijera na autentičan, jedinstven i kreativan način, kao i poticanje pojedinaca na angažman kroz različite društveno odgovorne projekte, ciljevi su JYSK Life Cluba, jedinstvenog projekta kojim se želi potaknuti svakog od nas da vlastitim angažmanom učini ovu zemlju ljepšim mjestom za život – smanjujući vlastiti ugljični otisak. Na prvoj JYSK DIY zero waste radionici, koja se mogla pratiti preko društvenih mreža protagonista i Instagram profila Story.hr-a, sudionike je oduševila blogerica Matea Halilović, koja je pokazala kako iskoristiti posudice od potrošenih starih svijeća; Martina Palić (Mako), koja je otkrila kako stare rasparene tanjure i zdjelicu pretvoriti u slatki cake stand, kao i Patricija Baradić koja je personalizirala stari ukrasni jastuk. JYSK DIY zero waste radionice idu dalje, pa će se ovog vikenda u projekt na svojim društvenim mrežama i Instagramu Storyja uključiti Matea Halilović, ali i još dvije posebne dame – Jana Koteska i Alja Nike Skrt.

Matea Halilović za sebe kaže da stalno preuređuje svoj dom kako bi joj u njemu bilo što ugodnije, što vjerno pokazuje na svojem blogu Little things. Kad ode u trgovinu kupiti cipele, često se vrati bez njih, ali zato kući donese neki novi detalj ili komad namještaja za dom. U drugom 'krugu' JYSK DIY zero waste radionica izradit će memo bord od starog okvira.

Kada? Petak 26.2. Na IG StoryIG matea_halilović.

Slovenska blogerica Jana Koteska diplomirana je dizajnerica interijera i vlasnica bloga na kojem predstavlja zanimljive ljude i proizvode iz svijeta dizajna. Na JYSK DIY zero waste radionici pokazat će kako staroj vazi dati sasvim novi izgled.

Kada? Subota 27.2. na IG Story i IG janakoteska

Alja Nike Skrt, profesionalno se bavi biciklizmom, zaljubljenica je u planinarenje, kuhanje i uređenje interijera. Te svoje strasti dijeli na blogu Ljubeznice, a kad nije u prirodi, sakuplja lončanice, stare fotoaparate, premješta namještaj i ukrašava stan. Kako staru jastučnicu iskoristiti kao piknik ubrus za pakiranje hrane, pokazat će na JYSK DIY zero waste radionici.

Kada? Nedjelja 28.2. na IG Story i IG aljaskrt.

Martina Palić, koja putem svojeg IG profila Mako dijeli savjete za uređenje doma, posebice kad imaju ograničen budžet, nakon što je na svojem Instagram profilu prošli vikend udahnula novi život starim, rasparenim tanjurima i zdjelicama, ovog će vikenda staru posteljinu prenamijeniti u kuhinjski tekstil - originalne stolnjake, ubruse, višekratne vrećice. Blogerice Patricija Baradić, pak, koja je prošli vikend personalizirala stari jastuk, ovaj će tjedan na JYSK DIY zero waste radionici otkriti nove tehnike bojanja uz pomoć praška za pecivo.

Na globalnoj razini JYSK je već poduzeo velike promjene u smislu smanjenja ugljičnog otiska. Što to konkretno znači? Primjerice, ako naručite proizvode iz JYSK-a putem web-shopa, dobit ćete kutiju prilagođenu veličini vaše narudžbe, što zapravo znači da viška otpada nema. To je omogućila posebna tehnologija Packsize. Osim toga, JYSK već dugi niz godina radi s najvjerodostojnijim svjetskim eko-oznakama kako bi osigurao da materijali od kojih su izrađeni proizvodi dolaze iz odgovornih izvora. Također, vrlo su usredotočeni na osiguravanje kemijske sigurnosti, koristeći OEKO-TEX za certificiranje tekstilnih proizvoda.

JYSK je upravo predstavio tržištu novu vrstu ambalaže na program posteljina i plahti. Radi se o prelasku iz plastičnih vrećica u papirnate trake s certifikatom FSCTM. Ovom odlukom, kao još jednom akcijom održivog razvoja, JYSK će ukloniti 27 milijuna plastičnih vrećica svake godine.
Održivost je važan dio JYSK-ove strategije u sklopu koje je jedan od ciljeva obnovljiva i održiva ambalaža koju je lako reciklirati. Do sada je JYSK poduzimao značajne korake, a predstavljenom inicijativom u sklopu novog pakiranja posteljina i plahti, plastika je potpuno uklonjena.
Traka za papir zamijenit će plastične vrećice. Prvi proizvodi s novom ambalažom u JYSKovim trgovinama mogu se pronaći od kraja siječnja 2021., a u prijelaznom će se razdoblju proizvodi u novom pakiranju prodavati uz proizvode sa starom ambalažom sve do rasprodaje zaliha. Uklanjanjem 27 milijuna plastičnih paketa godišnje, JYSK će uštedjeti okolišu oko 475 tona plastike na fosilnoj osnovi.

#JYSKLIFECLUB #JYSKHR #ZEROWASTE

*Sadržaj nastao u suradnji s brandom JYSK.

Najčitanije

Najnovije