Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FINANCIJE

AKO TRAŽITE DOBRU VIJEST, EVO JE

Autor promo
Autor promo

Kao prvo, stiže proljeće. A ovo proljeće smo zaista svi jedva dočekali. Kao i sunce, i kavu i šetnju… Za mnoge je vani provoditi vrijeme trenutačno prioritet. Ipak, neke od vas će dodatno razveseliti vijest da mogu, uz povoljnije uvjete, ostvariti san o vlastitom, unutrašnjem, prostoru.

Izvor: promo

Bit ćemo precizni. Svi koji su mlađi od 45 godina sada mogu krenuti u rješavanje stambenog pitanja uz kombiniranu podršku Raiffeisen banke i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.

RBA stambeni kredit uz državnu subvenciju (APN) možete iskoristiti za kupnju stana ili kuće. Također ih odobravamo za izgradnju, dovršenje, dogradnju, nadogradnju ili rekonstrukciju kuće, uz napomenu da cijena s PDV-om ne prelazi 1.500 eura po kvadratu. To znači da subvencija ne vrijedi za razliku u cijeni koja je veća od navedene.

Što se tiče samog anuiteta ili rate, korisnici RBA stambenog kredita uz državnu subvenciju (APN) plaćaju za vrijeme trajanja subvencije određeni postotak anuiteta ili rate, dok je drugi dio subvencioniran od 30 do 51 posto. Razdoblje subvencije traje 5 godina ili više u određenim slučajevima, a postotak subvencije se mijenja ovisno o indeksu razvijenosti grada ili općine u kojoj se nalazi nekretnina koju kupujete ili gradite.

Ako su članovi kućanstva podnositelja zahtjeva djeca koja u trenutku donošenja Odluke APN-a o subvencioniranom kreditu nisu starija od 18 godina, subvencija se produžuje za jednu godinu po djetetu.
Ako je podnositelj zahtjeva ili član kućanstva osoba s utvrđenim invaliditetom (najmanje 50 % i upisana je u Hrvatski registar), subvencija se produžuje za dodatne dvije godine.

Polica osiguranja od požara i drugih opasnosti za građevinski dio nekretnine u zalogu je obvezni instrument osiguranja kod stambenih kredita. Zato je dodatna dobra vijest da korisnici RBA stambenog kredita uz državnu subvenciju (APN) ostvaruju 15% popusta za tu policu ugovorenu kod UNIQA osiguranja.

Kao šlag na kraju dobrih vijesti je pogodnost da je obavezna procjena nekretnine za korisnike RBA stambenog kredita uz državnu subvenciju (APN) besplatna.
* * *
Znamo da podizanje kredita nije mala stvar, a i subvencije su ograničene. Zato vam želimo detaljno prenijeti informacije na vrijeme. Na našoj web stranici ispunite kratki obrazac za dogovaranje sastanka. Mi ćemo se zatim javiti na vašu e-mail adresu kako bismo dogovorili poslovnicu i termin koji vama odgovaraju. Na sastanku ćemo vam objasniti uvjete kredita u kunama ili eurima, ovisno za koju vrstu kredita se odlučite te dati popis dokumenta za prijavu za APN.
Sve u svemu, subvencija anuiteta ili rata, besplatna procjena nekretnina, popust na obveznu policu osiguranja… zar to nisu sve same odlične vijesti iz RBA?
Ako se slažete s nama, kliknite ovdje za više informacija.

RBA STAMBENI KREDIT UZ DRŽAVNU SUBVENCIJU (APN)

2,10% za EUR (EKS 2,22%)*
2,40% za HRK (EKS 2,52%)**

* fiksna za vrijeme trajanja subvencije potom promjenjiva. Za iznos kredita 60.000,00 eura s rokom otplate 240 mjeseci, uz kamatnu stopu fiksnu za razdoblje trajanja subvencije, mjesečni anuitet je 306,38 eura. Ukupan iznos za plaćanje je 74.295,36 eura i uključuje interkalarnu kamatu u iznosu 103,56 eura i redovnu kamatu u iznosu 13.531,20 eura. U ukupan iznos za plaćanje i EKS u visini 2,22% uključen je i prosječan iznos troška godišnje premije za policu osiguranja imovine u visini 250,00 kuna. Trošak procjene snosi Banka.

**fiksna za vrijeme trajanja subvencije potom promjenjiva. Za iznos kredita 450.000,00 kuna s rokom otplate 240 mjeseci, uz kamatnu stopu fiksnu za razdoblje trajanja subvencije, mjesečni anuitet je 2.362,70 kuna. Ukupan iznos za plaćanje je 572.935,67 kuna i uključuje interkalarnu kamatu u iznosu od 887,67 kuna i redovnu kamatu u iznosu 117.048,00 kuna. U ukupan iznos za plaćanje i EKS u visini 2,52% uključen je i prosječan iznos troška godišnje premije za policu osiguranja imovine u visini 250,00 kuna. Trošak procjene snosi Banka.

Kredit je osiguran hipotekom na nekretnini. Za kredite s valutnom klauzulom postoji rizik promjene tečaja, jer strana valuta u budućnosti može imati manju ili veću vrijednost u odnosu na kune, a za kredite s promjenjivom kamatnom stopom ili fiksnom kamatnom stopom na određeno razdoblje pa promjenjivom rizik promjene kamatne stope, što sve može utjecati na promjenu visine ukupne ugovorne obveze kao i anuiteta/rata izraženo u kunama, koje plaća potrošač. Po kreditu je obvezno sklapanje ugovora o dodatnim uslugama: polica osiguranja imovine i po potrebi polica osiguranja života.

*Sadržaj nastao u suradnji s RBA

Advertisement

Najčitanije

Najnovije