Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inspiracija domaćih dizajnera

Top pet trendova za uređenje kupaonice u ovoj godini

Autor promo
Autor promo

Tražite inspiraciju za uređenje kupaonice? Trendovi u uređenju vaše spa oaze za ovu godinu su posvećeni skladu u miješanju različitih tekstura i boja te neobičnim i pametnim rješenjima. Zvuči komplicirano? Zapravo je vrlo jednostavno, a ako se držite ovih pravila- ne možete pogriješiti. To dobro znaju naši poznati dizajneri interijera

Izvor: Profimedia

Kontrast boja

Crni detalji poput velike keramičke ukrasne pločice, crne miješalice ili pak okvira ta tuš kabinu – odlično se slažu s bijelim sanitarijama. Tamni detalj tako ističe ljepotu bijelih predmeta u kupaonici. Slobodno se poigrajte sa svijetlim nijansama, a onda ih samo naglasite nekim crnim detaljem. Idealno rješenje za sve veličine kupaonice.

Lana Banely je ovo pravilo savršeno primijenila u svom dizajnu:

Izvor: promo

Ugradbeno osvjetljenje

Pri tome ne mislimo na spuštene stropove s ugrađenim ledicama, ove godine su hit ugradbena svjetla u zrcalima. Kao što vidite, naglasak je na jednostavnosti i pametnim rješenjima – koja će osvijetliti kupaonicu, ali i kroz igru svjetla istaknuti njene adute.

Izvor: promo

 SODA arhitekti su ovu ideju pretočili u dizajn i izvan same kupaonice:

 Neobični oblici kupaonskih kada

Na ugradbene kade smo zaboravili još prošle godine, kada su samostojeće bile must-have. Ove su godine trendovi otišli korak dalje, stoga su IN kade neobična oblika (nisu više pravokutne ili okrugle). Ovakva je kada definitivno fokusna točka dizajna svake kupaonice.

Mirjana Mikulec se tijekom svog odmora inspirirala upravo ovim dizajnom:

Izvor: promo

 Sobni namještaj u kupaonici

Nije neobično danas u kupaonici pronaći sofu, tabure ili pak stol. Zašto je to logično rješenje u dizajnu? Jer se takvim detaljem transferira toplina tih komada namještaja na samu kupaonicu, koja je često zbog mramora – hladna. No, namještaj za kupaonicu mora biti namijenjen njenim uvjetima, stoga će i mramorni stol naposljetku dati toplinu i eleganciju toj prostoriji.

Izvor: promo

  Dizajn kupaonice iz Studia Franić Šekoranja uključio je neobično zrcalo, vazu i okvire za slike. Detalji iz drugih prostorija također se mogu upotrijebiti u kupaonici: 

 Velike mramorne površine

Dramatična pozadina od tamnog mramora pokazuje snagu koju imaju mramorne ploče. One stvaraju vizualnu dimenziju. Izvrsno rješenje je ono koje potpisuju cijenjeni arhitekti Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić iz studija Dva A.

Izvor: promo

Ukoliko još niste, za više inpiracije svakako posjetite Kera Term trgovinu u Jadranskoj aveniji 9 (blizina Arena Centra) u Zagrebu. Riječ je o novom showroomu na čak 2.500 m2. Ondje možete pogledati nove kolekcije kupaonske i sanitarne opreme, namještaja, keramičkih pločica, sustava za grijanje i hlađenje vode i prostorija te još mnogo toga.

Ideje i trendove u uređenju kupaonice možete pronaći na Kera Term Instagram profilu, a informacije o najnovijim akcijama i posebnim ponudama na Kera Term Facebook profilu.

Najčitanije

Najnovije