Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PUTOVANJE IZ SNOVA

Kristijan Iličić uživao u društvu bivšeg predsjednika Nikaragve

Autor Tonia Malić
Autor Tonia Malić

Kristijan je otkrio i kako nije mogao otići iz Nikaragve, a da ne posjeti najveći otok na jezeru Nikaragva, Ometepe. Ometepe se zapravo, kako kaže, sastoji od dva vulkana, Maderas i aktivnog vulkana Concepción koji je zadnji put eruptirao 2009. godine.

Izvor: Privatni album

Domaći avanturist Kristijan Iličić jedan je od najpoznatijih travel blogera u Hrvatskoj, a u svojih 35 godina posjetio je više od 100 država svijeta. Njegove avanture svakodnevno prati više od pola milijuna ljudi, a posljednje putovanje u Republiku Nikaragvu, državu u Srednjoj Americi ostavilo je pratitelje bez teksta. 

 'Bivši predsjednik Nikaragve, Enrique Bolaños, i dečko iz zagrebačke Dubrave. Još i sad ne mogu vjerovati. Iako bih trebao, jer me Središnja Amerika naučila upravo tome, da ako dolaziš čista srca, bez predrasuda i sa željom da prihvatiš ljude onakvima kakvi jesu, da bez straha zagrliš i njihov način života, nekako se to stalno vraća dobrim. Na ovome sam putovanju, kroz zemlje za koje tvrde da su opasne, neprekidno imao samo ugodna iskustva i nevjerojatne susrete. Od toga da su mi vlasti u El Salvadoru dale automobil i vozača na raspolaganje kroz cijelu državu, preko neobičnog posjeta ministra u mojem skromnom smještaju. Bivši predsjednik Nikaragve mi je poklonio svoju knjigu 'La lucha por el poder' (Borba za vlast), s posvetom 'Con todo mi afecto' i to je ono što i sam osjećam - samo i jedino golemu naklonost, ljubav prema ovome dijelu svijeta. Kakvi ljudi!, napisao je Kristijan u opisu fotografije pa nastavio: 

Kristijan Iličić Izvor: Kristijan Iličić

'U Nikaragvu sam imao problema s ulaskom, pomogao mi je nećak ovoga čovjeka. Nekako sam, onako sav umoran i strgan od puta, s mindsetom dečka koji živi san da proputuje sve države svijeta, dospio u bogatu hacijendu predsjednikovog rođaka, tek nekoliko kuća dalje od njega samoga. Onako, sanjam budan! I otkrivam po stoti put, kako sebi tako i vama: otvoreno srce i ljubav prema ljudima otvaraju sva vrata, brojne prilike i ništa, ali zaista ništa nije nemoguće! Samo pozitiva, osmijeh i dobronamjernost. To je ta formula da na putovanju nešto što se čini nemogućim ipak postane mogućim. Ovaj susret i ova knjiga nešto je najljepše što ću ponijeti sa sobom iz ovoga dijela svijeta', priznao je domaći bloger u opisu fotografije na kojoj pozira s bivšim predsjednikom. 

Za kraj je otkrio i kako nije mogao otići iz Nikaragve, a da ne posjeti najveći otok na jezeru Nikaragva, Ometepe. Ometepe se zapravo, kako kaže, sastoji od dva vulkana, Maderas i aktivnog vulkana Concepción koji je zadnji put eruptirao 2009. godine. 

Povezane vijesti

'Do ovog otoka se dolazi trajektom, a ako želite ići automobilom, morate se najaviti nekoliko dana ranije, jer na trajekt stane samo 10 automobila. Ja to nisam znao, pa sam ostavio auto koji sam rentao na kopnu, a na otoku sam rentao drugi za 60 dolara. Tu su me čak htjeli prevariti, ali imao sam sreće. Dobro je imati automobil jer se lako krećeš otokom i puno toga možeš vidjeti. Život na otoku kao da je zapeo u nekim davnim vremenima. Nikaragva je inače najsiromašnija država Središnje Amerike, što se u ovome slučaju pokazalo ne tako lošim, jer je otok ostao autentičan, prirodan i prelijep. Ljudi ovdje žive od poljoprivrede, imaju nešto stoke i naravno, turizam je bitan. No sada, u doba pandemije, to je znatno smanjeno. Ovaj je otok poznat i po tome što godišnje ima najviše vjerskih i narodnih festivala u cijeloj Nikaragvi. Zna biti jako veselo', napisao je Kristijan za kraj. 

Najčitanije

Najnovije