Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Ovo je najlakši put do novog automobila!

Zahtjevi na radnome mjestu sve su veći, a automobil - ma koliko nam olakšava poslovanje - ipak je nerijetko 'briga više', koju bismo rado prepustili nekom drugom. Stručnjacima! Dugoročni najam najlakši je način kako do novog automobila, a i novi trend među mladim, poslovnim ljudima

Izvor: Shutterstock

Alex je 35-godišnji uspješni konzultant koji je u Hrvatskoj osjeća kao doma, zato što je već u tri navrata po nekoliko mjeseci zbog posla boravio u Lijepoj našoj. Zagreb je za njega u doslovnom smislu 'novi dom', jer je ovdje već pronašao nove prijatelje, novu ljubav, ali i mogućnost da svoju karijeru gradi baš u zemlji koja je, kako sam kaže, blizu svega. Alex obožava putovati, a nakon pandemije, koja je tu mogućnost uskratila, a za koju vjeruje da joj se nazire kraj, planira cijelu hrvatsku obalu, ali i još neke europske zemlje, obići – automobilom. Kako je često na terenu, nije razmišljao o kupnji vlastitog automobila, jer je to skupa investicija, osobito kad većinu vremena stoji na parkingu. Stoga se odlučio prikloniti praksi svojih kolega koji žive i rade na isti način – dugoročnom najmu – oduševljen što ta 'opcija' postoji u Hrvatskoj.
'Kroz ponudu dugoročnog najma novih vozila za svoje klijente Hertz je je osmislio jedinstveni način dolaska do novog vozila. Klijentima omogućavamo neograničen odabir automobila iz cjelokupne ponude automobila na hrvatskom tržištu, kao i najam potpuno novog vozila (s nula prijeđenih kilometara). Uz osobnog savjetnika pri odabiru automobila za dugoročni najam, usluga uključuje i tehnički pregled i registraciju vozila, sve servise i popravke vozila, puno osiguranje vozila, gume, sezonsko skladištenje, pomoć na cesti 24 sata, zamjensko vozilo u slučaju kvara i sve usluge vezane za održavanje vozila', pojašnjavaju u Hertz-u, gdje potvrđuju kako imaju sve više korisnika koji su otvoreni prema ovom konceptu – mobilnosti po potrebi.

Izvor: Shuterstock

I Alexa je najviše privukla upravo ta ideja da se ne mora vezati na dugi period te da mu posjedovanje automobila ne nameće bilo kakve dodatne obveze i brigu s obzirom na to da Hertz za klijente odradi kompletan posao nabave, isporuke i brige o vozilu za vrijeme trajanja ugovora, opcija dugoročnog najma daje sigurnost potrebnu za poslovno i privatno funkcioniranje.
'Ovaj način korištenja automobila, gdje praktički o ničemu ne morate voditi brigu nego o tome imate li goriva u spremniku, sve je veći trend među poslovnim, ali i privatnim korisnicima u Europi. Oni koji su ga iskušali kao najveću prednost navode jednostavnu kontrolu troškova, jer se baš svi troškovi nalaze na jednoj mjesečnoj fakturi. Kako nema iznenadnih troškova, puno je lakše i planirati i ostale svoje mjesečne troškove', kaže Alex , kojeg je oduševio i potpuno individualan pristup. U Hertzu su tako svoju uslugu, ali i cijenu, prilagodili njegovim financijskim mogućnostima. Osobni savjetnik i 24-satna dostupnost mreža poslovnica, također su, smatra Alex, velike prednosti ovakvog načina dolaska do novog automobila.

Izvor: Shutterstock


Zbog svih prednosti ovakvog načina dolaska do automobila, procjenjuje se da će u Europi do 2025. godine većina vozila biti kupljena na ovakav način. Dugoročni najam, gledajući financijski, potpuno je jednak usluzi operativnog leasinga s dodatnom prednošću – jedan partner za sve.
Nakon što je na internetskim stranicama Hertz-a proučio ponudu, Alex se odlučio za novi Nissan Qashqai model s automatskim mjenjačem, benzinskim motorom, panoramskim krovom, tempomatom i drugom 'full' opremom, čija je cijena oko 28 tisuća eura. Okvirno je saznao kako će ga njegov novi gušt - sa svim uslugama o kojima će brinuti netko drugi! - stajati oko 10 eura dnevno. 'Prezadovoljan sam! I spreman za istraživanje vaše prekrasne obale!, kaže Alex.

*Sadržaj nastao u suradnji s Hertzom.

Najčitanije

Najnovije