Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BILJ-KA-BOOM recept

SLIJEDITE TAJNI RECEPT Biljkoborci, neka vam sunce posluži umjesto pećnice!

Autor promo
Autor promo

Postanite i Vi biljkoslastičar i pripremite najslađu delikatesu za pčele i leptire. Slijedi tajni recept Biljkoboraca za pripremu popularnih seedbombsa!

Izvor: promo

Kako bi se skrenula pozornost ljudi na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja te ih potaknulo na to da osvijeste problem zagađenja okoliša od 1992. godine u svijetu se obilježava međunarodni Dan planeta Zemlje. Čak 190 zemalja, među kojima je i Hrvatska, svake godine 22. travnja različitim događanjima i akcijama nastoji utjecati na jačanje ekološke svijesti kod građana, a isti taj cilj ima i već tradicionalno zeleno izdanje časopisa Story čiju naslovnicu ovaj put krasi glumac Slavko Sobin.

U nastavku vam donosimo jednu od ideja kako postati biljkoslastičar! Pripremite najslađu delikatesu za pčele i leptire

SASTOJCI
400 g zemlje
120 g gline u prahu
90 ml vode
sjeme po izboru

PROCES

Izrada smjese

Glinu u prahu i zemlju pomiješajte u posudi. Neka se dobro prožmu. Potom, ujednačenim ritmom ulijevajte 90 ml vode u posudu. Bilo bi dobro da Vam netko pomogne; neka jedna osoba ulijeva vodu, a druga kontinuirano miješa smjesu (većom, otpornijom žlicom ili štapom. Nije loše napraviti pauzu nakon svakih 10 ml i osigurati da je smjesa koliko-toliko ravnomjerno natopljena vodom. Kada su svi sastojci u posudi, još jednom ih dobro promiješajte. Ovog puta učinite to rukama.

Izvor: promo

Oblikovanje kuglica

Sad ste već zaprljali ruke i spremni ste za oblikovanje kuglica! Neka budu velike kao lješnjak (za proizvodnju do 50 bombica) ili kao orah (za proizvodnju 25-30 komada). Oštrim predmetom probušite malenu rupu u sredini kuglice. Može biti duboka skoro koliki je i promjer kuglice. U nju ćete kasnije umetnuti sjeme.

Sunce umjesto pećnice

Kuglice izložite na sunce. Neka se sunčaju dok sasvim ne otvrdnu.

Izvor: promo

Zadnji koraci

U malene rupe na kuglicama pažljivo umetnite sjeme po izboru. Manjom količinom smjese zemlje, gline i vode zatvorite rupe na kuglicama, osušite i voila!, leteći obroci su spremni. Serviranje je sasvim prepušteno chefeu – od utiskivanja u kantu zemlje na vlastitom balkonu do dalekog ispucavanja na površinu željnu cvijeća.

Sve možete pročitati na web stranici https://biljkoborci.com/

Najčitanije

Najnovije