Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Suočiti se s dijagnozom raka velika je trauma. Kako biti podrška oboljelima

Ugledna liječnica Tihana Mazalin otkriva što je važno kako bi se smanjile poražavajuće brojke o raku vrata maternice u Hrvatskoj te kako psihološki osnažiti ženu koja se suočava s najtežom dijagnozom

Izvor: dino ninković

Rak vrata maternice u Hrvatskoj se svaki dan dijagnosticira jednoj ženi, a svaki treći dan od njega umire jedna žena. Iako je kod žena u Hrvatskoj rak vrata maternice drugi najčešći uzrok smrti povezanih s rakom, samo trećina njih svake godina napravi kontrolu. Mnoge žene podcjenjuju važnost redovitih posjeta ginekologu, što bi bio najjednostavniji način da se ova bolest rano identificira i izbjegne njezin razvoj, što bi onda povećalo šanse za oporavak.
Život se u potpunosti može izmijeniti kada se rak vrata maternice dijagnosticira i započne liječenje. Vrlo često se u tim slučajevima razvija čitava lepeza najrazličitijih briga, razmišljanja i osjećaja. Neke žene kad dobiju takvu vijest osjećaju stid i sram, dok su druge u potpunosti ravnodušne, kao da se sve to događa nekom drugom.

Izvor: dino ninković

Kako ženama koje obole od raka vrata maternice pružiti podršku te kako prevenirati bolesti razgovarali smo s ginekologinjom Tihanom Mazalin iz Poliklinike Mazalin koja je u više od 10 godina rada kroz izvrstan tim stručnjaka, individualan pristup i vrhunsku tehnologiju prepoznata kao omiljena destinacija za zdravlje.

Pogledajte

03:32
Dr. Tihana Mazalin o raku vrata matrenice
Dr. Tihana Mazalin o raku vrata matrenice
Izvor: Story
Izvor: Story

Nakon uspjeha kampanje #pričeiznutra, Libresse kroz kampanju #PružiRuku želi razbiti tabue vezane uz rak vrata maternice, osvijestiti žene na važnost redovitog ginekološkog pregleda te učiniti konkretan pomak. Do 31. Svibnja 2021., za svaki kupljeni proizvod, Libresse će donirati 0,3 kn Udruzi Zdravka, koja djeluje u sklopu Hrvatske lige protiv raka, u svrhu financiranja programa koji pomaže ženama koje pate od raka vrata maternice. Donacije Udruzi Zdravka bit će iskorištene za tjedne radionice koje će se protezati tijekom cijele godine te webinare i individualne konzultacije s vodećim stručnjacima iz područja psihologije, onkologije i ginekologije.

*Sadržaj donosimo u suradnji s Libressom.

Poliklinika Mazalin privatna je zdravstvena ustanova za ginekologijutrudnice i radiologiju - ultrazvučnu dijagnostiku. 
Preko 10 godina Poliklinika pruža vrhunsku uslugu svojim pacijentima te je prepoznata kao omiljena destinacija za zdravlje!
Glavne karakteristike poliklinike su: izvrsni stručnjaci i individualan pristup, najmoderniji ultrazvučni aparati i digitalizirano poslovanje te moderan i ugodan ambijent na atraktivnoj lokaciji.

Najčitanije

Najnovije