Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Andrea Andrassy: 'Kad otvorim frižider sve mi paše!'

Kako ostati elegantan, a pritom se ne odricati komfora, zna poznata influenserica

Izvor: Story

Otprilike trećina hrane proizvedene u svijetu se baci, što zbog isteka roka trajanja, što zbog činjenice da dobro ne planiramo kupnju, pripremu i čuvanje hrane. U brojkama u Hrvatskoj to znači da oko 300 tona hrane samo iz naših domova završi u smeću. Gotovo polovica toga odnosi se na voće i povrće, no bacamo baš sve – jaja, kruh, mliječne proizvode, tjesteninu... Razlog nepotrebnog rasipanja svakako je i u tome da namirnice ne čuvamo na pravi način u hladnjaku, skraćujući im tako – vijek trajanja. Kako odabrati idealan hladnjak?

Pouzdan brend, dugogodišnja tradicija i povjerenje, preporuka prijatelja i rodbine i, dakako, tehničke specifikacije, kriteriji su prema kojima se odlučujemo za kupnju. No, htjeli to priznati ili ne, estetika je nerijetko presudan faktor – važno nam je da je naš hladnjak lijep i da se uklapa u ostatak interijera. Moderan način života promijenio je način na koji mnoge obitelji funkcioniraju, pa većina bira tjednu nabavku namirnica umjesto svakodnevnog odlaska u trgovinu, a onda svu tu hranu treba i sačuvati na pravi način. Svi sanjamo o velikim hladnjacima, u koje će nam stati puno toga, no kako smo u našim kuhinjama nerijetko ograničeni prostorom – i standardnim širinama i dubinama – prostora za pohranu nikad dosta. No, Samsung je na tržište doveo pravu revoluciju – RB73OOT seriju hladnjaka sa standardnim dizajnom dubine (600 mm), ali izuzetno velikog kapaciteta pohrane od čak 385 litara. U čemu je tajna? Izuzetno učinkovita SpaceMax tehnologija izolacije čini stijenke hladnjaka puno tanjima. Tako stvara više prostora za pohranu, bez izlaženja iz mjera radne površine.

'Kad Samsung odluči da želi frižider u koji stane više hrane, osmisle onaj sa SpaceMax tehnologijom, koji izvana i dalje izgleda isto jer su mu stanjili unutrašnje stijenke pa može ostati elegantan. Kad ja odlučim da želim da u mene stane više hrane, ubrzo više ne mogu zakopčat hlače i nitko mi neće doć stanjit stijenke. Pozdrav svima iz kluba Otvorim ormar, ništa mi ne paše - otvorim frižider, sve mi paše', tako u svom stilu oduševljenje novom serijom Samsung hladnjaka komentira influenserica Andrea Andrassy, koja je među prvima testirala sve prednosti ovog kućanskog uređaja.

Većinu hrane najbolje je čuvati u hladnjaku, no problem nastane kad je riječ o namirnicama koje traže specifičnu tempertauru kako bi dulje ostale svježe. Primjerice, uvriježeno je mišljenje da hranu koja ne zahtijeva niske temperature treba čuvati u vratima hladnjaka, dok su donje police, najhladniji dijelovi hladnjaka, rezervirane za lako kvarljive namrnice. No kad je nova Samsung serija hladnjaka u pitanju, sa SpaceMax tehnologijom, takvih briga nema, jer se u njima hrana pravilno hladi, bez obzira gdje bila. Višenamjensko hlađenje ravnomjerno cirkulira hladni zrak kroz hladnjak, kako bi se održala stalna temperatura. Ova tehnologija također osigurava da svaka zona održava svoje idealne postavke temperature i tako doprinese duljoj svježini.

Gdje pohraniti sirovo meso, perad ili ribu, dakle, više ne mora biti vaša briga; važno ih je čuvajte umotane kako biste spriječili širenje mirisa i onečišćenje druge hrane. Osim toga, u hladnjaku je vlaga jednako važna kao i temperatura, a u novoj Samsung seriji hladnjaka vlaga se može podesiti jednostavnim okretanjem kontrolne tipke, što stvara idealno okruženje za čuvanje različitih vrsta namirnica – jednostavno dulje ostaje svježe. Velika prednost je i Optimal Fresh + kutija, koja se može koristiti kao jedna ladica ili podijeliti u dvije zone s različitim temperaturama.
Ipak, No Frost tehnologija, koja pojačava cirkulaciju zraka kako bi održala konstantnu temperaturu, za većinu je ljudi opcija bez premca, jer sprečava nakupljanje leda, a mi više ne gubimo vrijeme na odmrzavanje hrane.

'Što vam je u planu danas za ručak? Kod mene je mesna plata za dvije osobe koju planiram pojest sama. Btw, smijem se slikat pored otvorenog frižidera, jer mi No Frost neće vratiti zaleđenim ladicama kasnije', kaže Andrea Andrassy koju je oduševila i činjenica da serija ovih Samsung hladnjaka ima opcije Power Cool i Power Freeze, zahvaljujući kojima hlade piće 32% i brže zamrzavaju proizvode do 35%. Idealno za nadolazeće, vruće dane, kad ćemo tražiti – hladno osvježenje.

Samsung RB73OOT serija hladnjaka
Izvor: Samsung

 *Sadržaj nastao u suradnji sa Samsungom.

Najčitanije

Najnovije