Od 9. lipnja na Netflixu je dostupan novi kulinarski show ‘Fresh, Fried and Crispy’ čiji je voditelj američki youtuber Daym Drops. Ovaj 43-godišnji ljubitelj brze hrane u osam 25-minutnih epizoda prve sezone obilazi osam gradova u SAD-u u potrazi za savršenom prženom hranom. Iako emisija svojom tematikom nije najbolja reklama za zdrav život, posebno u vrijeme kad svi nastojimo izgubiti još koji kilogram prije prvog odlaska na plažu, vrijedi pogledati Daymove neprocjenjive reakcije na kušanu hranu... i razmisliti o zdravijoj varijanti.
Daymovi klasični burgeri
• 8 šnita slanine
• 1 šalica kiselog vrhnja
• ¼ šalice kečapa
• 3 žlice nasjeckanih kiselih krastavaca
• 1 žlica worcestershire umaka
• nekoliko kapi ljutog umaka (poput tabasca)
• sol, papar
• 4 peciva sa sezamom
• 900 g mljevene junetine sa 20% masnoće
• 1 srednji luk
• 1 žlica biljnog ulja
• iceberg salata
• 8 šnita aromatičnog sira
• Slaninu pecite na tavi dok ne postane hrskava. Narežite na manje komade. Izmiješajte kiselo vrhnje, kečap, kisele krastavce, umake worcestershire i tabasco. Posolite i popaprite prema ukusu. Peciva razrežite i lagano ih prepecite s unutrašnje strane. Meso posolite i popaprite, u meso naribajte pola luka (ostatak nasjeckajte i sačuvajte kao prilog za slaganje burgera) te napravite 4 pljeskavice. Tavu dobro zagrijte i u nju ulijte ulje. Pecite meso 5 - 6 minuta, s jednim okretanjem. Na svakoj pljeskavici rastopite po 2 šnite sira. Složite burgere sa svim pripremljenim komponentama.