Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODLAZAK NA MARS BITNIJI Elon prodaje bogatstvo na obroncima San Francisca

Autor Karmen Miletić

Američki poduzetnik, milijarder i vizionar tvrtke SpaceX odlučio je prodati luksuznu vilu i ljetnikovac na obroncima San Francisca, u kojoj nikad nije živio, samo ju je iznajmljivao za društvena događanja pripadnika visokog društva

  Izvor: Profimedia/montaža

Posljednja nekretnina američkog poduzetnika Elona Muska nalazi se nedaleko od San Francisca i prostire se na čak 47 hektara. Riječ je o ljetnikovcu sagrađenom 1916., zajedno s bazenom, pješačkim stazama i garažama u koje stane 11 automobila. Uz šest spavaćih soba i deset kupaonica, unutarnji dio kuće čine i plesna dvorana te velika profesionalna kuhinja. Otmjeno uređeno imanje pruža i privatnost jer ga okružuje šuma, a s njega puca pogled na San Francisco. Vrijedno je 37,5 milijuna dolara.

 “Volio bih da kuća pripadne velikoj obitelji koja će u njoj živjeti jer je to uistinu posebno mjesto”, rekao je Musk koji je nekretninu kupio 2017. za nešto više od 23 milijuna dolara od Christiana de Guignéa IV., člana francuske aristokratske obitelji u čijem je posjedu kuća bila gotovo 100 godina. Musk, pak, na spomenutom imanju nikada nije živio, samo ga je iznajmljivao za evente. Vlasnik tvrtke SpaceX, navodno, želi prodati i ovu nekretninu kako bi novac uložio u gradnju letjelice koja će ljude odvesti na Mars.

Zemaljski posjed, kako tvrdi, ne znači mu puno jer ionako smatra da ljudska rasa treba postati višeplanetarna pa s obitelji planira život na crvenom planetu. Unatoč znanstvenicima koji opovrgavaju njegove teze, Musk naseljavanje Marsa očekuje već 2024. godine. Iz navedenih razloga, iako je treći najbogatiji čovjek na svijetu, trenutačno živi u modularnoj kućici od 35 kvadrata koja stoji 50 tisuća dolara, a smještena je na zemljištu njegove tvrtke SpaceX.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image