Visoka škola Aspira i StoryGourmet, jedini gastro magazin kojeg stvaraju chefovi, dodjeljuju stipendiju u iznosu od 60 tisuća kuna za preddiplomski stručni studij gastronomije. Nakon pristiglih prijava, stručni žiri odabrao je tri finalista koji će svoju ljubav prema gastronomiji pokazati u finalu 2. rujna, na radionici pod palicom chefa Nikše Bobana.

Jedan od finalista je 22-godišnji Rene Polonijo, kuhar specijalist nacionalne kuhinje (Narodno učilište u Rijeci), trenutačno chef u restoranu Casa del padrone u rodnom mu gradu Krku. Na natječaj ga je prijavila djevojka Bernarda Šuvar u nadi da mu ostvari dugogodišnju želju. U 'tajnoj prijavi', između ostalog, napisala je:

'Različitosti ljudi ponekad dovode do neslaganja, ali nema te osobe ili problema s kojom Rene u kuhinji nije uspio pronaći rješenje. Strašno voli to što radi pa se uz njega sve čini jednostavno i lako. Izuzetno je pouzdan što olakšava rad svim ljudima oko njega – od kolega, šefa do nabavljača i dostavljača. Uvijek daje 150% sebe u kuhinji. U restoranu u kojem trenutno radi stekao je ogromno iskustvo jer je kuhinju stvarao od nule, počevši taj zadatak sa samo 20 godina. Opseg i kvalitetu posla koji trenutno obavlja taj restoran definitivno govori o uspješnosti njegovog rada. Njegovu volju, upornost i ustrajnost teško da mogu predočiti na papiru, morate ga upoznati.' 

Rene Polonijo
Dejan Hren Rene Polonijo

Rene trenutno živi i radi u gradu Krku, ali u planu mu je preseliti u Zagreb, gdje bi vrlo rado pohađao školu Aspira i tako dodatno obogatio do sad stečeno iskustvo i znanje.

'Prijatelj mi je preporučio Aspiru jer se i sam tamo školovao i stekao bogato znanje pa sam i ja poželio isto. O školi sam čuo izrazito dobre stvari! Neizmjerno sam zahvalan djevojci jer me prijavila na natječaj, jedva čekam finale. Pomalo već sada osjećam i tremu, konkurencija je jaka, ali znam da će to biti jedno lijepo iskustvo', rekao nam je Rene.

skoko aspira
Story Press 

Studij gastronomije na Aspiri omogućuje studentima da nauče tajne gastronomije i enologije u kreiranju kompletnog turističkog doživljaja te ih upoznaje s poviješću različitih svjetskih kuhinja. Završetkom studija Aspirini studenti postaju jedni od prvih menadžera u gastronomiji u Hrvatskoj jer, osim kulinarskih vještina, na studiju stječu i znanja iz područja marketinga, vođenja financija, upravljanja ljudskim resursima te su u potpunosti spremni za izradu poslovnog plana.