Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVA KREATIVNA ZAGREPČANKA ĆE 'SPASITI' MNOGE RODITELJE: Otkrila nam je tajnu kako dječju sobu što duže održati urednom

Zagrepčanka Lidija Tomas Matijević, autorica bloga Lili Halo Decoration, iz vlastitog primjera zna kako urediti dječju sobu da bi ona bila oaza igre, učenja i spavanja vaših mališana

teigan-collage - 2021-09-29T012744.509 Izvor: Privatni album

Autorica bloga Lili Halo Decoration, LidijaTomasMatijević, za sebe kaže da je ‘one-man band’. Znanja o digitalnom poslovanju i ljubav prema uređenju interijera spojila je u obrt Studio Tomas pa klijentima danas pruža kreativno vodstvo, uređuje interijer, osmišljava ideje za određene brendove i proizvode, organizira snimanja, ponekad je u ulozi stilista, ponekad art direktora, modela, a ponekad je i iza kamere.

Blog i profil na Instagramu ove 39-godišnje Zagrepčanke pravi su izvor inspiracije za sve ljubitelje interijera, posebice onih koji vole skandinavski stil i jednostavnost s dozom neočekivanog. Lidija, naime, uživa u stalnim promjenama, a kako je majka dvojice sinova, od kojih jedan ima 11, a drugi tri godine, promjene u njihovu domu su nužne. Dječja soba ima 16 kvadrata i nastala je spajanjem dviju manjih soba prije sedam godina, kada su Lidija i suprug kupili stan u Zagrebu.

- Stalno premještam namještaj i pravim nove rasporede. Klinci su u jednoj sobi koja je podijeljena u prostor za igru, učenje i spavanje. Iako je među njima velika razlika u godinama, vole biti zajedno u sobi. Kako si međusobno ne bi smetali dok se jedan igra, a drugi uči, pred nama je nova renovacija, a više o njoj možete pratiti na mom profilu na Instagramu - rekla nam je zagonetno Lidija, pa udijelila savjete za uređenje dječje sobe.

DETALJI ČINE RAZLIKU - Lidija je pobornica neutralnih nijansi zidova i namještaja, a razigranost prostora, tvrdi, možete postići posterima, rasvjetom, jastucima i igračkama
Izvor: Privatni album

- Kako bi prostor izgledao uredno, organizirajte dovoljno prostora za pohranu. Takva soba lako se održava. Prostora uvijek ima, ako ne na podu, onda na zidovima. Postavite police ili visoke ormare. Obavezno stvari pohranjujte u zatvorene kutije, papirnate ili platnene vreće, ili iza zatvorenih vrata komode, da se ne skuplja prašina. Tako sve izgleda urednije, a dijete se oduševi kada pronađe igračku koju nije vidjelo neko vrijeme, kao da je opet nova - savjetuje blogerica dodajući kako je važno da djeca imaju razigranu sobu, ali pritom je bitno da je namještaj siguran, pričvršćen za zid i da nema oštrih rubova.

- Ne volim zatrpati cijelu sobu tepisima zbog održavanja. Volim kada se pod lako usisa i prebriše, a manji tepih vrlo se lako održava. Pripazite na rasvjetu, djeca moraju dobro vidjeti. Na strop smo postavili rasvjetu tako jaku da dijete vrlo jasno vidi slagati igračke i kada padne mrak. Po zidovima je i ukrasna svjetla koja palimo navečer, više iz ugođaja. Kada je dijete opušteno, bude i kreativno. Važno mi je da vladaju mir i sklad jer očekujem da to bude prostor za spavanje, igranje i učenje. Učiti se ne može u zatrpanoj sobi, a neuredna soba ne donosi mir potreban za odmor i san - kaže Lidija te tvrdi da je u uređenje uvijek dobro uključiti mališane, primjerice u bojenje zidova.

3u1 - “Kada je dijete opušteno, bude i kreativno. Važno je da u sobi vlada sklad jer je to prostor za spavanje, igranje i učenje”
Izvor: Privatni album

Pobornica je neutralnih nijansi na zidovima, kao i namještaja, a razigranost prostora, tvrdi, možete postići detaljima poput postera, rasvjete, igračaka, jastuka i ostalih materijala.

- Kad vam dosade, njih ćete puno lakše i zamijeniti te prostoru dati potpuno drugi izgled. Najlakše ćete to uspjeti kupnjom od regionalnih malih brendova namještaja, dekoracija i igračaka i tako ih podržati - savjetuje Lidija Tomas Matijević.

Povezane vijesti

Magazin

Royals