U sklopu tradicionalnog obilježavanja mjeseca borbe protiv raka dojke, u centru Zagreba, točnije na Zrinjevcu i Cvjetnom trgu, održao se STORY PINK FEST pod geslom 'Sačuvajmo zdrave dojke'! Tradicionalni projekt brend Story organizira već jubilarnih 10 godina, a događanje koje je obojalo grad u ružičasto ruho, ostvareno zajedničkim je trudom Storyja i udruge P.I.N.K. – Life. 

Program je započeo na Zrinjevcu uz voditeljicu Edinu Pršić, a okupljenima su se obratili uzvanici iz političkog života i zdravstva. Prva se obratila predsjednica Udruge P.I.N.K. – life, Nives Moric te je zahvalila na odazivu i dolasku . Poručila da je iznimno ponosna jer su ovakve akcije, promocija zdravog života i zdravlje žena iznimno važne, jer zdrava žena je stup obitelji. Docent Krešimir Martić, pročelnik klinike za rekonstrukciju dojke istaknuo je da samopregled, pregled i posjetu liječniku ne treba odgađati, a izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za zdravstvo, Ivana Đerek Dubravčić dotakla se niske stope smrtnosti kod ranog otkrivanja bolesti. Apelirala je na veći odaziv žena na preglede dojke i zahvalila svima koji svojim doprinosom rade na skretanju pozornosti na ovakve akcije. Joško Klisović, Predsjednik Skupštine Grada Zagreba, potaknuo je građane na preventivan pregled te upozorio da se karcinomi događaju svima i da je u tim slučajevima unutarnja snaga nepobjediva. Izaslanik Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva zdravstva, Tomislav Dulibić poručio je da je prevencija je najvažnija, jer izlječivost je 90 posto ako se rak otkrije na vrijeme, dok izaslanica Predsjednika Hrvatskog Sabora te saborska zastupnica Ljubica Lukačić, ohrabrila je okupljene da preglede ne zanemaruju jer je to je jedini način da se bolest pobijedi.

Leonarda Lončar, Tihana Harapin-Zalepugin, Lana Jurčević na događaju
Bruno Fantulin /Pixsell 

Nakon govora kroz grad je krenula povorka podrške oboljelima, predvođena bajkerima udruge Pleter Chapter Croatia, do konačnog odredišta Cvjetnog trga gdje je odvijao nastavak programa. Nakon dolaska povorke održana je modna revija žena članica udruge koje prate osobe iz javnog života. Modni dizajneri koji su dio ovog projekta i dizajnirali za sve žene na reviji su Lei Lou by Aleksandra Dojčinović, Anamarija Ricov, Robert Sever, Duchess, Etna Mar, Anovi by Ivona Glavaš, Delight, Ivana Jurić Design, Miss Strawberry te Katarina Mamić. Na reviji se predstavilo deset žena iz Udruge koje su pistom hodale u pratnji osoba iz javnog života koje su podržale akciju 'Sačuvajmo zdrave dojke'.

Uz modnu reviju održan je bogati glazbeno edukativan program kojeg je profesionalno vodila Emina Pršić. Za glazbenu podlogu tokom cijelog eventa bio je zadužen Dado Botić, poznatiji kao DJ Dadoo. Publiku su oduševili i nastupi dječjih zborova Zagrepčanke i dečki te Kikići i genijalci. Brojnu publiku potom je zabavljala popularna mlada glazbenica Nela Đinđić, poznato glazbeno lice s HRT-ove A strane.
Talentirana pjevačica otkrila je da uskoro javnost može očekivati i nove pjesme te uzbudljivi novi video spot. Nove projekte planiraju i njeni kolege iz A strane koji su već poznata lica Story Pink Fest-a. Glazbeni par Vjekoslav Ključarić, Vjeko i zaručnica Eni Jurišić, mlada su glazbena lica koja rado se odazovu humanitarnim aktivnostima i podrže akcije poput Sačuvajmo zdrave dojke. Glazbenici su otpjevali nekoliko hitova te raspjevali brojnu publiku.

Story Pink Fest
Robert Gašpert 

Akciju Sačuvajmo zdrave dojke podržale su i brojne osobe iz javnog života, a među kojima su bile i lice s naslovnice Lana Jurčević i ambasadorice projekta Leonarda Lončar i Tihana Harapin Zalepugin. Podršku su iskazali i bivši predsjednik Ivo Josipović te saborski zastupnik Arsen Bauk. Poduzetnica Ivana Delač rado je viđen gost ovakvih hvalevrijednih akcija, a odazvale su se i glumica Ana-Marija Bokor Vrdoljak, operna diva Antonella Malis. Uz influencerice Britu Bobetić, Ivanu Mišković i Laru Razmilić, svojim prisustvom dodatan značaj dali su i dizajneri koji su sudjelovali na humanitarnoj reviji; Ivona Glavaš i Anamarija Ricov te Robert Sever.

Građani se također mogli i uključiti u ovu inicijativu i donatorski aspekt projekta te direktno donirati rad Udruge tokom eventa. Partneri projekta dm & Story Pink Ribbon, izložili su svoje proizvode na kornerima u sklopu eventa te nudili brojne pogodnosti za posjetitelje. Na korneru partnera dm organizirana je degustacija dmBio proizvoda te su posjetitelji mogli uživati u dvije vrste zdravih smoothie-a koje je radila chefica Nastasja Chiara Petrić. U pagodi Udruge P.I.N.K.-life i tjednika Story, uz simboličnu donaciju za Udrugu mogli su se kupiti dizajnerski artikli te se upoznati s mogućnostima rekonstrukcije dojke. Korner poznatog brenda nakita Borboleta organizirao je zabavno kolo sreće na kojem su posjetitelji mogli osvojiti poklon narukvicu, torbu, kišobran ili poklon bon od 15% popusta. Proslavljeni brend prirodne kozmetike LA PIEL, omogućio je isprobavanje omiljenih krema, maski i pilinga, ali i darivao je posjetitelje uzorcima najprodavanijih proizvoda. Brendovi Lavera i Nacomi, prezentirali su novitete u bogatoj paleti proizvoda, a brend CL promotivno je dijelio full size artikle. Vlastite kornere imali su Biobaza i Melem, gdje su se mogli isprobati razni testeri ili novi proizvodi uz pogodnosti za posjetitelje, dok je brend kozmetike Bionsen pripremio primjerke gela za tuširanje.

Osim na Story Pink Festu, tijekom listopada u prodavaonicama dm-a diljem Hrvatske mogu se pronaći posebno označeni proizvodi, a za svaki prodani proizvod dm donira jednu kunu s ciljem provođenja edukativnog programa i psihološkog savjetovanja Udruge P.I.N.K. - life, kao i otplate ultrazvučnog uređaja na Odjelu za UZV dijagnostiku Kliničkog bolničkog centra Zagreb. dm u akciji sudjeluje u suradnji s navedenim partnerima i brendovima, ali i uz vlastite brendove Balea i Alverde. 

Dodatna pogodnost u povodu ovog posebnog dana za posjetitelje i građane bila je organizirana od strane glavnog sponzora eventa, vodeće kartične kuće u Hrvatskoj PBZ CARD, izdavatelj Premium Visa kartica. Story shopping kuponi upravo su u subotu svim korisnicima kartice omogućili ukupno 40 posto popusta na odabrane artikle za više od pedeset različitih brendova.

Fotografije s događaja pogledajte u galeriji :

Filip Hofer Story Pink