Tenisač Novak Đoković i njegova supruga Jelena imaju posebnu prehranu. Naime, kako prenose srpski mediji, sportaš kaže da je njegova ishrana bazirana na biljkama već dulje od četiri godine.

Supružnici ne koriste šećer u ishrani, ali tenisač ne bježi od ugljikohidrata. Uglavnom se njegov ručak bazira na tjestenini i rezancima, ali je uvijek riječ o bezglutenskim tjesteninama.

Novak i Jelena Đoković
Instagram 

Kada su u pitanju slatkiši, čuvena je anegdota kad mu se, nakon osvajanja turnira u Australiji 2012., odjednom jela čokolada pa je pojeo samo jednu kockicu, a ostatak je ostavio netaknut. Ali zato, uvijek na terenu ima pri ruci datulje, odlične zbog vrlo niskog glikemijskog indeksa.

Od voća bogatog šećerom jede još i banane, a svakoga dana uzme i dvije žličice manuka meda. Također, u njegovoj ishrani ima i dosta orašastih plodova i sjemenki.

Upravo ovo su i sastojci Jeleninih kolača, namirnice koje uvijek ima u frižideru. Eksperimentirajte i sami, savjetuje ona - pomiješajte mljevene orašaste plodove po ukusu, dodajte datulje, ali i kokosovo ulje, možda nešto od bobičastog voća - jagode, maline.

Novak i Jelena Đoković
Instagram 

Kakao i indijski orah mogu biti odlični dodaci. Umijesite i od smjese formirajte bombice, ostavite da se rashlade i dobit ćete zdravu, a ipak slatku poslasticu koja će zadovoljiti i najtvrdokornije slatkoljupce.