Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZA NAJSKUPLJE VJENČANJE IKAD IZGRADILI SU STADION: 200.000 gostiju moralo je negdje stati, za cijenu se nije pitalo

Napravili smo listu od deset najskupljih vjenčanja u povijesti.

vjencanja (1) Izvor: Profimedia

Da se razumijemo, vjenčanja nisu jeftina, pogotovo ako mislite pozvati više od pet ljudi i ne ugostiti ih u vašem domu i da vam mame, bake i tete spremaju jela. S vjenčanjima idu veliki troškovi, jer se cvijeće, vjenčanica, fotograf i mnogi drugi detalji neće platiti sami.

Iako bi na kraju konačni račun mogao biti ogroman, to je ništa u usporedbi s ovih 10 parova i njihovim najskupljim vjenčanjima u povijesti.

10.  Liza Minnelli i David Gest

Liza Minnelli i David Gest Izvor: Profimedia

Vjenčanje ove dive koštalo je 4,3 milijuna dolara i bilo je to njezino četvrto i najekstravagantnije vjenčanje. Udala se u hotelu Regent u New Yorku 2002. godine, a popis uzvanika premašio je 850 ljudi. Na popisu su se našli Mia Farrow, Donald Trump i Liam Neeson. Kao vrhunac, kuma je bila ElizabethTaylor, a kum MichaelJackson. Samo cvijeće koštalo je preko 700.000 dolara, a torta 40.000 dolara.

9. Chelsea Clinton i Marc Mezvinsky

Chelsea Clinton i Marc Mezvinsky Izvor: Profimedia

Vjenčanje kćeri bivšeg predsjednika SAD-a Chelsea Clinton i njenog prijatelja iz djetinjstva Marka Mezvinskyja koštalo je 5 milijuna dolara. Vjenčali su se 31. srpnja 2010. godine. Šatori s klimom koštali su 600.000 dolara, a kolač oko 11.000 dolara.

8. Coleen McLoughlin i Wayne Rooney

Coleen McLoughlin i Wayne Rooney Izvor: Profimedia

Ovaj poznati engleski nogometaš imao je privatno vjenčanje za samo 65 uzvanika, no vjenčanje je ipak koštalo vrtoglavih 7,7 milijuna dolara. Slavlje je počelo kao maskenbal na jahti vrijednoj 120 milijuna dolara, a na vjenčanju je nastupio njegov omiljeni bend Stereophonics.

7. Priya Sachdev i Vikram Chatwal

Priya Sachdev i Vikram Chatwal Izvor: Profimedia

Poznati indijski hotelski mogul svoje je vjenčanje platio čak 20 milijuna dolara. Bilo je oko 600 uzvanika iz 26 različitih zemalja, koji su došli privatnim zrakoplovima, a potom deset dana uživali u različitim gradovima Indije. Među gostima su bili Puff Daddy i Bill Clinton.

6. Aleksandra Nikolić i Andrej Meljničenko

aleksandra melnichenko Izvor: Profimedia

 Cijena vjenčanja: 30 milijuna dolara. Ovaj ruski multimilijunaš oženio se na Azurnoj obali sa srpskom manekenkom Aleksandrom Nikolić. Među pjevačima koji su nastupili na ovom luksuznom vjenčanju bili su Whitney Houston, Christina Aguilera i Julio Iglesias.

5. Kate Middleton i princ William

kate i william Izvor: Profimedia

Kraljevsko vjenčanje koštalo je 33 milijuna dolara. Ceremonija se održala u Westminsterskoj opatiji pred 1900 uzvanika, od kojih su većina bili političari i članovi kraljevske obitelji, brojni milijunaši, sportaši i filmske zvijezde. Torta je koštala čak 80.000 dolara, a vjenčanica mladenke ne manje od 70.000 dolara.

4. Vanisha Mittal i Amit Bhatia

Vanisha Mittal i Amit Bhatia Izvor: Profimedia

Vanisha Mittal je kći poznatog magnata čelika, Lakshmi Mittala. Njezino vjenčanje koštalo je 65 milijuna dolara, a uzvanici su dobili pozivnice u srebrnim kutijama, uz avionske karte i plaćene sobe u hotelu s pet zvjezdica u centru Pariza. Vjenčanje je trajalo gotovo tjedan dana, a održano je na raznim mjestima, između ostalih u Versaillesu, na Eiffelovom tornju, odakle su zasvirali vatromet, te na koncertu Kylie Minogue, održanom posebno za njihovo vjenčanje.

3. Diana Spencer i princ Charles

diana i charles Izvor: Instagram

Ovo kraljevsko vjenčanje bilo je puno skuplje od vjenčanja njihova sina i koštalo je čak 115 milijuna dolara. Princ Charles i Diana vjenčali su se u katedrali svetog Pavla, a ceremoniji je prisustvovalo 3500 elitnih gostiju.

2. Sushanto Roy i Seemanto Roy

Sushanto Roy Izvor: Profimedia

Dvoje djece indijskog magnata Subrata Roya, Sushanto i SeemantoRoy, vjenčali su se istoga dana na istoj ceremoniji, a vjenčanje je koštalo 123 milijuna dolara. Vjenčanje je održano u sjevernoj Indiji, a ceremoniji je prisustvovalo više od 10.000 uzvanika.

1. Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum i Sheikha Hind bint Maktoum bin Juma Al Maktoum

I definitivno najskuplje vjenčanje održalo se, gdje drugdje nego, u Dubaiju. I mladenka i mladoženja članovi su kraljevske obitelji ovog emirata, a za tu su prigodu morali sagraditi stadion kako bi vjenčanju moglo prisustvovati čak 20.000 uzvanika. Vjenčanje je koštalo 137 milijuna dolara.

Povezane vijesti

Tagovi

Magazin

Royals