Glazba na svadbama postala je ključno pitanje, a mladenci ovisno o budžetu sve češće pozivaju renomirane domaće i regionalne glazbenike

Iako je prije desetak godina bila tajna tko sve nastupa na svadbama te su mnogi smatrali kako je to degradirajuće, danas su im svadbe jedan od glavnih prihoda novca.

Neki poput Jole, Grdovića, Halida Bešlića, Dražena Zečića i ostalih, stekli su status 'svatovskih pjevača', a cijene njihovih nastupa u posljednjih su se nekoliko godina gotovo udvostručile.

Joško Čagalj Jole
Josip Regović / Pixsell 


Popularni Joško Čagalj Jole jedan je od onih s kojima je zabava zajamčena te poznato da pjevač iz Zagvozda zna pjevati i do osam sati. Cijena njegova nastupa je između šest i osam tisuća eura.


Zanimljivo je da cijenu vjenčanjima podebljavaju i neke pop-zvijezde, no one nastupaju isključivo kod matičara ili u crkvi, i za dvije ili tri otpjevane pjesme uzmu i do tisuću eura.  Među njima su Jacques Houdek, Nina Badrić, Josipa Lisac i Marko Škugor.

Halid Bešlić
Story 


Legendarni Halid Bešlić uzima između osam i deset tisuća eura. Pjeva isključivo svoje pjesme i to ljudima koje poznaje ili mu ih je netko preporučio. 'Oženio' je gotovo sve naše nekadašnje i sadašnje reprezentativce, od Boška Balabana, Darija Srne, Luke Modrića, a pjevao je i Tonyju Cetinskom te Alenu Islamoviću, kad je ženio kćer Unu.

Rijetki si mogu priuštiti njegovu cijenu, no Halid prijateljima često pjeva besplatno.

Mladen Grdović
Story 


Ako želite impresionirati goste, možete pozvati Harisa Džinovića i Mladena Grdovića koji uzimaju pet tisuća eura.

Naime, 63-godišnji Zadranin, Mladen Grdović pjeva dokle god ima gostiju, a mladencima drugi dan svira gitaru. Danas iza sebe ima stotine svadbi, a na njima daje 'cijelog sebe'.


Miroslav Škoro nastupao je na svadbama za osam tisuća eura dok se nije počeo baviti politikom.

Jasmin Stavros
Story 

Također, njegov kolega Jasmin Stavros na svadbu dolazi isključivo kao gost iznenađenja te svoj dolazak naplaćuje i do osam tisuća eura. On posebno pamti vjenčanje Martine Novosel i Ante Todorića, zato što je te subote nastupao na jednom festivalu na kojem je trebao dobiti nagradu publike. Menadžer mu je rekao da treba ostati i primiti nagradu, a on je odgovorio da žuri na svadbu.


Međutim, ako posebno želite impresionirati goste, možete pozvati i Željka Joksimovića da vam otpjeva nekoliko pjesama za deset tisuća eura.

Jacques Houdek
Story 


Jacques Houdek ne krije da obožava pjevati na svadbama. Naime, otkrio je kako je zbog pandemije manji broj koncerata, no nastupa na vjenčanjima ne nedostaje.

'Obratite nam se s povjerenjem! Poklonite sebi ili svojim najdražima nastup Jacquesa Houdeka koji ćete pamtiti cijeli život! Najljepši poklon za divnu uspomenu', obavještavaju buduće bračne parove pjevač i njegov menadžer Mihovil Bek.

Dražen Zečić
Story 


Popularni pjevač, 54-godišnjak Dražen Zečić poznatiji kao zabavljač na svadbama, u nedavnom intervjuu za In Magazin komentirao je kako će definitivno smanjiti broj nastupa.


'Ne bih želio ostaviti publiku, dobit će me, ali neću ovisiti zato što to moram raditi nego zato što to volim raditi. Onda ću vjerojatno imati nešto i za sebe i to mi je penzija, jer ne očekujem ništa od države, nikad mi ništa nije dala pa da će mi dati penziju', rekao je Dražen Zečić.

Tony Cetinski
Story 


Tony Cetinski pojavio se na vjenčanju Franke Batelić i Vedrana Ćorluke, a njegove svadbene gaže kreću se od deset tisuća eura.

Od tisuću do pet tisuća eura platit ćete jednu pjesmu za prvi ples ili iznenađenje, naravno ovisi koga želite te večeri.