Glazba na vjenčanju je jedna od najvažnijih stvari za dobar provod, a mladenci sve češće odabiru poznate pjevače.

Već je dobro poznato da je Maja Šuput glavna zabavljačica na svadbama i zbog toga je dobila nadimak 'kraljica svatova'. Šuput je i jedna od najskupljih pjevačica pa tako njezin cjelovečernji nastup s bendom navodno stoji 8000 eura (oko 60 tisuća kuna), tvrdi Večernji list.

No visoka svota za nastup ne utječe na Majine angažmane pa se često hvali da je bukirana mjesecima unaprijed i jedino je pandemija koronavirusa poremetila planove nje i mladenaca. Po visini honorara nakon Šuput slijedi Jole s kojim je zabava zajamčena i pjeva i do osam sati, a traži između šest i osam tisuća eura.

Jelena Rozga pjeva na svadbama za 6.000 eura dok Neda Ukraden i Mladen Grdović traže 5.000 eura. Nives Celzijus također nastupa na vjenčanjima i to za 3.500 eura, a Ivana Kovač za 3.000 eura.

Josip Ivančić, koji nosi nadimak 'princ dijaspore', traži od 3.500 do 4.000 eura. Grupa Vigor, čiji je pjevač Mario Roth, je sve traženija među mladencima, a cijena im je 4.000 eura. Veću popularnost za nastupe na vjenčanjima bilježi i bend Pirati čiji je honorar 2000 eura.

Severina, kako tvrdi Večernji list, pjeva isključivo na privatnim zabavama i svadbama, no samo po Crnoj Gori i Srbiji te honorar dogovara individualno. Od regionalnih zvijezda su popularni Lepa Brena, koja traži 30.000 eura, a honorar Halida Bešlića je između osam i 10.000 eura.