Apsolutno intrigantna priča o životu obitelji Gucci i apsolutno fantastična glumačka postava koju čine Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek i Al Pacino, i više su no dovoljan razlog da od 2. prosinca otiđete u kino i pogledate film o kojem svi bruje – 'Dinastija Gucci'. U režiji slavnoga Ridleya Scotta gledatelji otkrivaju pozadinu obiteljske priče te talijanske modne kuće, prepune skandala i ispreplitanja ambicija, pohlepe, izdaja i ubojstva.

Film 'House of Gucci'
Editus 

Radnja filma počinje kasnih 1970-ih, za vrijeme ključne prekretnice u povijesti slavnog talijanskog modnog carstva. U to vrijeme Guccijevo poslovanje nadgledaju sinovi: lukavi Aldo (Al Pacino) i konzervativniji i otuđeni brat Rodolfo (Jeremy Irons). Ustrajni i šarmantni Aldo ne namjerava prepustiti kontrolu nad obiteljskim nasljeđem, pogotovo ne svom sinu Paolu (Jared Leto) koji sanja postati dizajner odjeće. Međutim, Rodolfov sin i Aldov nećak Maurizio (Adam Driver), svoj put vidi negdje drugdje studirajući pravo i nema nikakvih ambicija za preuzimanjem i vođenjem svjetski poznatog modnog carstva. Maurizio upoznaje i zaljubljuje se u lijepu i ambicioznu Patriziju Reggiani (Lady Gaga) kojom se ženi protiv očeve volje. Ujak Aldo u lukavoj Patriciji pronalazi srodnu dušu i zajednički interes te zajedno nagovaraju Maurizija da odustane od svojih ambicija i pridruži se tvrtki. On pristaje te uskoro postaje nasljednik, na veliko nezadovoljstvo njegovog nesretnog rođaka Paola, čije dizajnerske ambicije ostaju neshvaćene.

Gucci (7)
Editus 

Međutim, i situaciju na tržištu obilježava natjecanje drugih modnih kuća pa je zbog sve žešće konkurencije i obitelj Gucci prisiljena prilagoditi svoje poslovanje. Sve to uzrokuje još više neslaganja te niz događaja koji ih počinju razdvajati.

Scenarij za film 'Dinastija Gucci' napisali su Becky Johnston i Roberto Bentivegna, a snimljen je prema bestselleru Sarah Forden 'The House of Gucci'.

Među slavnim imenima koja čine glumačku postaju, posebne simpatije i od kolega, ali i od javnosti zaslužila je glazbenica Lady Gaga poznata po tome koliko se posvećuje likovima koje utjelovljuje. Tako je i sama otkrila da je istraživanju pristupila kao novinarka te da je godinu i pol dana proučavala svaki segment života Patrizije. Željela je saznati kakva je osoba, što ju je pokretalo, s kojim strahovima se suočavala, kako se ponašla kad je lagala, kada je bila zaljubljena... A Gagu je zbog toga pohvalila čak i Salma Hayek, koja je u filmu utjelovila Pinu.

'Iznimno je zabavno snimati s Lady Gagom, jer u svakom koraku pred vas stavi novi izazov. Volim njenu maštovitost, odvažnost i hrabrost u svakoj njenoj izgovorenoj rečenici. Pripremajući se za lik Pine, malo sam se prevarila, jer je Lady Gaga puno više znala o tom liku od mene, usprkos mom istraživanju. Razgovarala sam s Lady Gagom o likovima, odnosima, osjećajima....', kazala je Salma, čiji je lik - Pina premda sporedan, ključan u određenom trenutku u Patricijinom životu.

I Adam River koji glumi Patrizijina supruga Maurizija Guccija, osvrnuo se ne samo na njezinu, već i na sjajnu pripremljenost svih glumaca.

Lady Gaga i Adam Driver u filmu 'House of Gucci'
Editus 

'Istraživanje o određenom liku kroz čitanja knjiga i zapisa svakako ima svoje limite. Meni je scenarij izrazito važan - dva tjedna prije početka scenarij je brušen do najsitnijih detalja dok nismo dobili perfektnu verziju i tek tada smo svi odahnuli. Kad radite s tako velikim glumcima koji su dobro pripremljeni, jednostavno morate biti u svom najboljem izdanju, sve vrijedno uvježbati i jednostavno se prepustiti', kazao je.

Gucci (1)
Editus 

Vrijedan divljenja je i oskarovac Jared Leto, koji je svakodnevno po čak šest sati prije snimanja prolazio transformaciju u lik Paola Guccija. 'Ako imaš masku, besmisleno je ako nemaš unutarnji život. A to je najvažnije. Maksimalno sam se fokusirao na Paola, koji je prilično elokventan, ali također sam morao i malo improvizirati' kazao je.

Gucci (4)
Editus 

Oskarovac Jeremy Irons osvrnuo se na lik Rudolfa koji je vodio vrlo lagodan život kada je preuzeo očev posao. Dok mu je žena još bila živa, život je bio prepun putovanja, glamura i ljubavi. Stavljajući svoja očekivanja ispred svog sina nije shvatio da je to put koji sin neće slijediti. ‘Kada ste u životu nesretni, niste sretni ni s okolinom. Otuda i težak odnos oca s dječakom kojeg je obožavao, a koji nikako nije ostvario očeve snove. Za čovjeka koji gleda unatrag i razmišlja o svom životu, čini se kako nije imao jasno definirane životne prioritete’, kazao je glumac.

Gucci (10)
Editus 

Ova kriminalistička drama svoju je hrvatsku premijeru imala 30. studenoga, a nisu ju propustila ni brojna poznata lica: Ana Vilenica, Dalibor Petko, Nives Celzijus, Katarina Baban, Matija Vuica, Vanna... 

Editus Premijera filma 'Dinastija Gucci'