Trećeg dana Food Marketa by StoryGourmet, gastro eventa koji prati svjetske trendove održane su dvije odlične radionice.
Na prvoj, uz chefa Marija Mihelja iz restorana El Toro klinci su sa svojim roditeljima radili polpete od smrznute Ledo ribe, gambera i mediteranske mješavine povrće. Svoje male kuhare na radionicu su dovele voditeljica i vlasnica PR agencije Nevena Rendeli Vejzović, bivša Miss Hrvatske, fotografkinja Rajna Raguž, food blogerice Nastasja Chiara Petrić, Andrea Cukrov i Marijana Zlomislić..., a sudjelovali su, u pratnji roditelja, Martin i Sven, klinci koji u HTV-ovoj emisiji 'Šareni lonac' kuhaju upravo sa schefom Marijem Miheljem. Druga radionica bila je u znaku street fooda – chef Nikša Boban iz Visoke škole Aspira posjetitelje je učio kako kod kuće napraviti burger kao iz vrhunskog restorana. Otkrili smo da tajna nije samo u domaćem pecivu i vrhunskom mesu, nego i u njegovom džemu od luka koji su svi posebno pohvalili.
Održano je i finale našeg natječaja 'Kuhaj kao chef', a pobjedu je odnio Zadranin Duje Prlj svojim jelom mozaik od brancina s crnilom sipe i sezonskim povrćem. Duje, koji je svoje dvotjedno usavršavanje imao u restoranu Lari & Penati, dobio je sjajnih 100 (od mogućih 105 bodova), dok je drugoplasirana bila Maja Šipek (RougeMarin), treća je bila Dina Karanović (The Rock Pub), a četvrti Luka Džaja (El Toro). Pobjednik je kao nagradu osvojio stipendiju vrijednu 30.000 kuna na Visokoj školi Aspira gdje će dodatno usavršavati svoje kulinarsko znanje i vještine.
Nastavak jučerašnjeg druženja na Food Marketu by StoryGourmet pokvarila nam je kiša, no progonoza je za danas odlična pa vas pozivamo da ne propustite posljednji dan eventa te uživate u vrhunskoj hrani, piću i odličnoj glazbi. Ponuda je odlična i ima svega - i za slane i za slatke tipove. Primjerice, kreativni tim chefova restorana RougeMarin Josip Hodak, Filip Bačan i Željko Lopar, na čelu s Marinom Medakom predstavili su neodoljivu savijaču punjenu gljivama, šparogama, porilukom i ribanom mozzarellom, s karamel vrhnjem, svježim narom i klicama graška, sjajni pileći ražnjić, salatu s bulgurom i salsom od rajčica, luka, usoljenog limuna s cijeđenim jogurtom i vlascem te empanade s braisanim kunićem, zapečenom curry cvjetačom, salaticom od julien daikona, mrkve i stabljičastog celera.
Chef restorana El Toro Mario Mihelj sa svojim je timom predstavio prefini Fish Open Taco (salsa od krastavca, mladog luka i korijandera, dimljeni sir, pšenična tortilja i krema od pečenih paprika), Beef Chili Con Carne s rižom te Beef Steak Ražnjić s wasabi majonezom, salatom i kiselim povrćem.
Kulinarski tim bistroa Lari & Penati na čelu s vlasnikom Igorom Tomljenovićem predstavio je Kofte od oslića s kaparima i koprom, uz lisnate salate s ukiseljenim limunom, Polpete od kozca s umakom od limete i chilija uz lešadu od povrća, svoj legendarni Topli Reuben Sendvič (marinirani brisket, ementaler, dinstani slatki kupus) te Zapečena pileća krilca s prženim batatom s marinadom od soje, narančinog soka, đumbira i češnjaka.
Chefica The Rock Puba Tea Pilat oduševila je pak svojim jelima – Chicken jalapeno okruglicama s ranch umakom, Mac & cheese okruglicama sa sweet chili umakom, DryAge beef burger s krumpirićima i honey-mustard umakom, Black pork burger s krumpirićima i BBQ umakom, Vege burger s krumpirićima i truffle mayo umakom.Chef patissier slastičarnice Magnolia Emilien Geslin za sve je sladokusce pripremio selekciju Magnolijinih najboljih slastica – torti, monoporcija, kremšnita i makarona. Sve je bilo toliko ukusno da su se sve porcije razgrabile u rekordnom roku, a sva su se jela sjajno sljubila uz vina Agrolagune i Belja, pića iz Zvečeva te vode Jana i Jamnica.
Ulaz na event se ne naplaćuje.
Vidimo se još danas u Hali Zagreb, na adresi Slavonska avenija 3b. Tamo smo I čekamo vas sve do 20 sati.
A kako nam je bilo trećeg dana Food Marketa by StoryGourmet provjerite u našoj galeriji fotografija.