Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ELLA BEZ TABUA O IMPLANTATIMA: 'To bi trebala biti sasvim obična tema u slobodnom svijetu'

Autor Zvonimir Milaković

Koliko se informirala o zdravlju prije nego što je ugradila implantate u grudi, u mjesecu ružičaste vrpce razgovarali smo sa 31-godišnjom zvijezdom društvenih mreža - Ellom Dvornik.

 Ella Dvornik dobro se informirala prije operacije grudi Izvor: Karmen Poznić

Godišnje oko tri tisuće žena u Hrvatskoj oboli od raka dojke, a njih oko 800 izgubi bitku s tom opakom bolešću.

No taj broj može biti manji ako se bolest otkrije i liječi u ranoj fazi. Stoga u listopadu, mjesecu borbe protiv raka dojke, dodatno ističemo koliko je važno voditi računa o zdravlju dojki, neovisno o tome jesu li grudi prirodne ili su ugrađeni implantati. Naime, sve se više žena odlučuje na estetske korekcije grudi kako bi bile zadovoljne izgledom, nadomjestile asimetričnost ili nepravilnosti koje ih muče. Tim smo povodom razgovarali s najpopularnijom influencericom u regiji, 31-godišnjom Ellom Dvornik-Pearce koja je bez dlake na jeziku govorila o svojim implantatima te kako se brine o njima.

 Ella Dvornik je povećala grudi Izvor: Privatna fotografija

- Općenito mislim da se u današnje vrijeme o svemu više govori nego ikada prije baš zahvaljujući društvenim mrežama. Više ne postoje nedodirljive teme o kojima barem netko ne govori otvoreno na svojim platformama. Trebamo mnogo toga osvijestiti, a pogotovo brigu o sebi i svom zdravlju, fizičkom i psihičkom. Upravo zbog toga na mojim platformama bez imalo zadrške govorim o svemu i koristim ih za promicanje mnogih inicijativa te humanitarnih projekata koji uvijek postignu odlične rezultate - kaže influencerica i objašnjava postoje li rizici koje donose implantati u grudima.

- Estetski zahvati nekima su i dalje tabu, a to bi trebala biti sasvim obična tema u slobodnom svijetu. Zato volim govoriti o tome i stvoriti drukčiju percepciju. Implantati nisu povezani s povećanim rizikom od najčešćih vrsta raka dojke, tako su me barem informirali stručnjaci, ali su isto tako naglasili da su pregledi i samopregledi obavezni. Ako se pojavi kvržica, oteklina, bol ili promjena na koži u blizini implantata, to su alarmi koje ne smijemo zanemariti - iskreno govori te otkriva je li apsolvirala tehniku palpiranja dojki u samopregledu i koliko je često primjenjuje.

 Ella Dvornik otovoreno priča o operacijama Izvor: Karmen Poznić

- Ne mogu reći da svaki mjesec radim samopregled palpiranjem, ali trudim se. Moram priznati da je posljednjih godina svijest o samopregledu na zavidnoj razini jer se zaista o tome razgovara u društvu. Žene se sve više brinu o sebi i uče se staviti sebe na prvo mjesto jer to često nije slučaj - objašnjava.

Majka dviju kćerkica, četverogodišnje Balie Dee i dvije godine mlađe Lumi Wren, nastoji ih usmjeriti na ispravan životni put pa nam je odgovorila i na pitanje hoće li i njih pravodobno savjetovati o važnosti brige za svoje tijelo.

- Naravno, djeca uče gledajući nas, trebamo im biti primjer u svemu, u brizi za sebe, u odnosu s partnerom, poštovanju prema sebi. Želim im da budu zdrave, jake i samosvjesne žene - obrazlaže influencerica vidno ponosna na svoje voljene mezimice. Za kraj je izrazila želju da uputi toplu poruku svim našim čitateljicama.

 Ella Dvornik operirala je grudi i to ne skriva Izvor: Karmen Poznić

- Preventivna reakcija može nam spasiti život. To uključuje preglede i savjetovanja kako spriječiti bolesti i druge zdravstvene probleme. Važno je ne uzimati zdravlje olako te se zaštititi kako bismo ostali zdravi. Mislim da su godišnji sistematski pregledi najbolje rješenje, to bi trebao postati rođendanski dar koji poklanjamo sami sebi - zaključuje Ella. 

Više fotografija Elle Dvornik pogledajte u galeriji.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image