Da magloviti studeni bude itekako gastronomski uzbudljiv pobrinula se ekipa MM Kantine koja od 14.- 19. 11. dovodi Mirka Stojića, proslavljenog chefa iz kultnih beogradskih restorana Zaplet i Dijagonala zbog čijih su specijaliteta baziranih na spektakularnim mesnim delicijama, odležanim odrescima, tripicama i ostalim kultnim jelima znalci bili spremni potegnuti i nekoliko stotina kilometara.

Stojić će u MM kantini kroz šest dana pripremati menije od dva slijeda za ručak te za večeru posebne menije od pet sljedova uz wine pairing.

Mirko Stojic (1).jpg
Foto: Privatna fotografija

Marijo Mendek, vlasnik MM Kantine uvoznik je premium prehrambenih proizvoda namijenjenih restoranima a MM Kantinu otvorio je kao prirodnu nadogradnju svojem ključnom poslovanju – te je od nje napravio izvrstan restoran s fantastičnim uređenjem i atmosferom u koju rado navraćaju zaljubljenici u vrhunsku kuhinju, a sada i serijom gostovanja poznatih regionalnih chefova u kombinaciji s prostorom stvorenim za dobra druženja stvara i novu scenu za foodije željne sofisticiranih izlazaka – uz fantastičnu hranu i još bolju atmosferu.

Zvijezda studenog, šef kuhinje Mirko Stojić idejni je tvorac kuhinje beogradskih restorana Zaplet, Dijagonala i bistroa Cveće zla, kultnih mjesta koja su se konstantno pojavljivala na vrhu svih ozbiljnih gastronomskih top lista. Malo je poznato da je zanat pekao i u slavnoj kopenhaškoj Nomi Renéa Redzepija koja je vlasnik tri Michelinove zvjezdice, te je desetljeće u samom vrhu najboljih restorana na svijetu zbog svoje fantastične kuhinje ali i načina nabave i pripreme sastojaka koje su doveli do savršenstva.

MM kantina.jpg
Foto: promo

Stojić je Dijagonalu osim do samog vrha regionalne kuhinje doveo i do top mjesta za prestižne izlaske poznatih Beograđana i njihovih gostiju. Gašenje Dijagonale, raskošne i više nego dostojne nasljednice popularnog Zapleta, često je spominjano kao tragedija za beogradsku i srpsku gastronomsku scenu. No, Stojić je svoje moderne interpretacije slovenskih, balkanskih i međunarodnih jela nastavio nuditi u Restoranu 9 na Royal Golf Bled, jednom od najboljih kulinarskih odredišta u regiji.

“Najteže je biti dobar a jednostavan” kaže Mirko Stojić, čija je osnovna i najdraža namirnica meso, te dodaje “mislim da oni koji pretendiraju na visoku kuhinju često previše zakompliciraju stvari. Vrijeme baroka u kuhanju je davno prošlo. Ako se odlučiš za jednu namirnicu, dovedi je do savršenstva.”

A svoje će namirnice dovedene do savršenstva, iskustvo i autentičnu viziju kulinarstva Stojić prezentirati kroz jela poput hladnog tartar burgera, rižota od cikle kremom od brie sira i bijelim tarufima, toplim foie gras na kremastom špinatu s jajetom, hladnim soba rezancima s listićima pačjeg filea ili pak janjećim kotletima na pireu od patliđana s i uljem od curryja.

Dok žurite rezervirati svoje mjesto za ovaj spektakularan gastro doživljaj, pratite i kanale MM Kantine za nova odabrana gostovanja koja će kroz naredne mjesece uveseljavati nepca ljubitelja vrhunske hrane.