Da magloviti studeni bude itekako gastronomski uzbudljiv pobrinula se ekipa MM Kantine koja od 14.- 19. 11. dovodi Mirka Stojića, proslavljenog chefa iz kultnih beogradskih restorana Zaplet i Dijagonala zbog čijih su specijaliteta baziranih na spektakularnim mesnim delicijama, odležanim odrescima, tripicama i ostalim kultnim jelima znalci bili spremni potegnuti i nekoliko stotina kilometara.

Stojić će u MM kantini kroz šest dana pripremati menije od dva slijeda za ručak te za večeru posebne menije od pet sljedova uz wine pairing.

Mirko Stojic (1).jpg
Privatna fotografija 

Marijo Mendek, vlasnik MM Kantine uvoznik je premium prehrambenih proizvoda namijenjenih restoranima a MM Kantinu otvorio je kao prirodnu nadogradnju svojem ključnom poslovanju – te je od nje napravio izvrstan restoran s fantastičnim uređenjem i atmosferom u koju rado navraćaju zaljubljenici u vrhunsku kuhinju, a sada i serijom gostovanja poznatih regionalnih chefova u kombinaciji s prostorom stvorenim za dobra druženja stvara i novu scenu za foodije željne sofisticiranih izlazaka – uz fantastičnu hranu i još bolju atmosferu.

Zvijezda studenog, šef kuhinje Mirko Stojić idejni je tvorac kuhinje beogradskih restorana Zaplet, Dijagonala i bistroa Cveće zla, kultnih mjesta koja su se konstantno pojavljivala na vrhu svih ozbiljnih gastronomskih top lista. Malo je poznato da je zanat pekao i u slavnoj kopenhaškoj Nomi Renéa Redzepija koja je vlasnik tri Michelinove zvjezdice, te je desetljeće u samom vrhu najboljih restorana na svijetu zbog svoje fantastične kuhinje ali i načina nabave i pripreme sastojaka koje su doveli do savršenstva.

MM kantina.jpg
promo 

Stojić je Dijagonalu osim do samog vrha regionalne kuhinje doveo i do top mjesta za prestižne izlaske poznatih Beograđana i njihovih gostiju. Gašenje Dijagonale, raskošne i više nego dostojne nasljednice popularnog Zapleta, često je spominjano kao tragedija za beogradsku i srpsku gastronomsku scenu. No, Stojić je svoje moderne interpretacije slovenskih, balkanskih i međunarodnih jela nastavio nuditi u Restoranu 9 na Royal Golf Bled, jednom od najboljih kulinarskih odredišta u regiji.

“Najteže je biti dobar a jednostavan” kaže Mirko Stojić, čija je osnovna i najdraža namirnica meso, te dodaje “mislim da oni koji pretendiraju na visoku kuhinju često previše zakompliciraju stvari. Vrijeme baroka u kuhanju je davno prošlo. Ako se odlučiš za jednu namirnicu, dovedi je do savršenstva.”

A svoje će namirnice dovedene do savršenstva, iskustvo i autentičnu viziju kulinarstva Stojić prezentirati kroz jela poput hladnog tartar burgera, rižota od cikle kremom od brie sira i bijelim tarufima, toplim foie gras na kremastom špinatu s jajetom, hladnim soba rezancima s listićima pačjeg filea ili pak janjećim kotletima na pireu od patliđana s i uljem od curryja.

Dok žurite rezervirati svoje mjesto za ovaj spektakularan gastro doživljaj, pratite i kanale MM Kantine za nova odabrana gostovanja koja će kroz naredne mjesece uveseljavati nepca ljubitelja vrhunske hrane.