Nova mjesta s odličnom gastronomskom pričom uvijek su dobra vijest, posebno kada je ta priča ujedno i pozivnica da se uputite u jedan od najprogresivnijih gradova u Hrvatskoj - u Veliku Goricu. Naime, u samom centru grada otvoren preuređeni Chop Old House hotel i restaurant, mjesto koje pod palicom novih vlasnika privlači gastro ponudom i ukupnim doživljajem. Jer ovdje je sve važno. To ćete osjetiti već pri ulasku u restoran gdje će vas osoblje dočekati s osmijehom, pomoći vam da se udobno smjestite i zaronite u odličan jelovnik, ali i bogatu vinsku kartu. Sve su to važni detalji koji poput djelića mozaika oblikuju naše iskustvo. Oduševljava i ugodno uređen prostor koji u ovo zimsko doba stvara dojam kao da ste zauzeli stol u šminkerskoj alpskoj kolibi. Stoga ne čudi što se ovo mjesto na prvi pogled prepoznaje kao ono na kojem biste rado proveli nezaboravne trenutke s obitelji i prijateljima. Zanimljiva je i činjenica da Chop Old House nudi čak 150 sjedećih mjesta, odlično raspoređenih u prostoru, a posebnost je ovog mjesta i sama zgrada u kojoj se hotel i restaurant nalaze jer kao jedna od prvih sagrađenih u Velikoj Gorici ima povijesno značenje.

Chop Old House_RG (34).jpg
Rober Gašpert 

Da biste uživali u Chop Old Houseu, ne morate biti gastro znalac. Dovoljno je poslušati osoblje koje odličnom prezentacijom jela izaziva zazubice, a to je od velike pomoći ako se nađete u nedoumici što odabrati. Naša je preporuka da se jednostavno prepustite jer njihov jelovnik potpisuje svestrani chef Melkior Bašić. Za sljedove jela u kojima smo uživali na nedavnom gastro-eventu pobrinuo se chef Goran Hlišić.

Chop Old House
Robert Gašpert 

Najkraći opis bi bio - sezonska jela koja oduševljavaju savršenom kombinacijom tradicije i modernog tvista. Uz čašu rashlađene malvazije Benvenuti uživalo se u predjelu - u pašteti od pjetlića s aromatiziranom kruškom, prženim lješnjacima i tostiranim kruhom. Tanjur je oduševio kako prezentacijom tako i okusima, baš kao i krem juha od cvjetače koja je prostor ispunila mirisom ulja od tartufa. Za toplo predjelo bili su posluženi ravioli nadjeveni kravljim sirom i posluženi na kremi od buče s odličnim dodatkom - carpacciom od bifteka.

Chop Old House
Robert Gašpert 

Chop Old House
Robert Gašpert 

Kako su prethodno poslužena jela oduševila odabirom namirnica, tehnikama pripreme i okusima, ali i količinski, veliku je pažnju privuklo glavno jelo - sporo pečena svinjska potrbušina hrskave korice poslužena s pečenim krumpirom i pireom te umakom od reduciranog balzamičnog octa.

Chop Old House
Robert Gašpert 

Ozarena lica govorila su više od riječi dok je peti slijed, desert, savršeno zaokružio ukupan doživljaj. U mnogima omiljenom desertu iz djetinjstva, knedlama sa šljivama, ovdje se uživa na malo drugačiji način, uz dodatak meringe i umaka od višnje.

Chop Old House
Robert Gašpert 

Uz svaki slijed osoblje restorana ponudilo je čašu vina koje se odlično slagalo s jelima, što je za sve ljubitelje odličnih vina izvrsna prilika da kušaju odabrane etikete hrvatskih vinara na čaše. Ali to nije sve, jer ovdje su se pobrinuli i za bogat izbor viskija, rumova i cigara. Stoga, ako tražite mjesto na kojem ćete s jednakom pažnjom biti posluženi bez obzira na to birate li samo jedno jelo ili nekoliko jela sa sezonskog jelovnika, ili pak planirate obiteljski ili poslovni event, odaberite Chop Old House. Njihova je posebnost i u tome što pod istim krovom nude i smještaj u devet odlično uređenih soba, a upravo to čini ovu adresu posebno zanimljivom gostima Velike Gorice. Našu preporuku imate.

Chop Old House
Robert Gašpert 

*Sadržaj nastao u suradnji s Chop Old House-om.