Od prošle jeseni gastro scena na krajnjem jugu postala je bogatija za jedinstveno mjesto smješteno na dubrovačkom Prijekom, Edulis Oyster bar čija je ponuda bazirana na pomno odabranim svježim morskim namirnicama. A upravo ta talentirana ekipa zajedno sa svojim delicijama stiže na Bavarin braniti boje grada pod Srđem! Tako će zaljubljenici u morske plodove od sada na drugom izdanju dubrovačkog street food festivala Bavarin koji traje od 5.-14.svibnja u Lazaretima, uz brojne delicije iz čitave Hrvatske uživati i u slasnim morskim zalogajima s juga Lijepe Naše.

edulis5.jpg
promo 

Morska jela koja se mogu pojesti s “nogu” ? Da, zvuči nevjerojatno, ali iza svega stoje vrijedni Dubrovčani Antonio i Dado, odnosno Edulis Oyster bar i njihove ‘freške’ kamenice koje stižu iz uzgajališta o kojemu brine već četvrta generacija obitelji Mihočević, a da bi brojni Dubrovčani i njihovi gosti uživali u njima - svaki dan voze 110 kilometara! Kao da to nije dovoljno, nakon cjelodnevnog radnog vremena – vraćaju školjke u more u rodni Ston, kako bi zadržale svježinu. Njihova parola „Sip of the Sea“ doslovno znači gutljaj mora!

Ova vrijedna ekipa iz edulis Oyster bara na Bavarinu će predstaviti burger s kozicama, tuna steak sendvič, tuna tartar tacose, a uz mnogima omiljene kamenice pripremaju i jelo iznenađenja! Uz njih, u Lazarete se vraća i dobro nam znana vesela gastro karavana s već provjerenim delicijama, među njima omiljena Gogina "Koka u korpiću", Žmirin janjeći ragu s prošekom i suhim smokvama, Picnicov nagrađivani burger, popularna Begova plant based jela, a i Tea Mamut najavljuje nova slatka iznenađenja iz svoje "O'š kolač?" slatke tvornice.

Edulis7.jpg
promo 

Službeno otvorenje festivala zakazano je za 5. svibnja u 19:30 minuta, a nakon što kušate već spomenute delicije, uz neizostavan najljepši pogled na Grad slijedi zabava s taktovima Nene Belana i njegovih Fiumensa.

Jer kada se spoji more, hrana, glazba i originalna ideja, dobivamo mjesto kojem se uvijek rado vraćamo. Točno takvo je i Bavarin, dubrovački festival koji se već jednom pokazao kao najljepše mjesto za stvaranje brojnih uspomena!

Sve novosti i pojedinosti programa Bavarina nastavite pratiti na društvenim mrežama, Instagramu i Facebooku.

Radno vrijeme festivala je svakim danom od podne do ponoći, a vikendom od 10 ujutro pa sve do ponoći.

Vidimo se!