Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Influencerica Paula Sikirić otkrila zašto se odlučila na otapanje dermalnih filera

Autor promo

Važnost otapanja dermalnih filera - sve što trebate znati

 Naslovna - poliklinika Estera.jpg Izvor: promo

Žene koje su aplicirale filere nerijetko izgledaju „napuhano” odnosno određeni dijelovi lica su predimenzionirani zbog čega više ne liče na sebe. To nikako nije cilj kada se odlučimo uljepšati apliciranjem dermalnih filera.

Kako to spriječiti i promijeniti?

1. Odaberite stručnog doktora

Većina ljudi koja se prepustila u ruke stručnjaka, dobit će odlične rezultate pomlađivanja ili oblikovanja dermalnim filerima koji se sastoje od hijaluronske kiseline koja se prirodno nalazi u vašem tijelu. Pravilnom tehnikom, dobivaju se izvrsni rezultati vraćanja ili dodavanja volumena. Međutim, oko će vam nerijetko zapeti samo za one slučajeve koji, zbog razloga nestručnosti/pogreške/loše tehnike, nisu ispali dobro. Zato je važno da se obratite stručnoj liječnici kao što je dr. Maja Kolić, specijalist dermatologije i venerologije, u zagrebačkoj Poliklinici Estera. Obzirom da govorimo o dermalnim filerima, najsigurnije ste upravo u rukama dermatologa ili dermatologinje.

 dr. Maja Kolić.jpg Izvor: promo

2. Koristite samo dermalne filere priznatih proizvođača

Predimenzionirane usnice koje izgledaju kao da će ‘puknuti’ svaki čas ili koje nam se nikako ne sviđaju kad ih gledamo iz profila, budući da je filer migrirao iznad usnice (na društvenoj mreži Tik Tok poznati kao ‘brkovi od filera’), grudice u usnama koje možemo osjetiti pod jezikom, veliki obrazi zbog koji se cijelo lice doima ‘veće’ i nateknuto, otečeni ili neravnomjerni podočnjaci… To su rezultati koje niti želimo niti preporučujemo. Postoji puno proizvođača filera, odlučite se za one provjerene koje će vam preporučiti odabrani dermatolog. U Poliklinici Estera se radi isključivo s najboljim dostupnim dermalnim filerima na tržištu, a doktorica će individualno svakoj pacijentici dati preporuku filera za koje smatra da su najbolji baš za njeno lice.

 HEJLJ.jpg Izvor: promo

3. Otapanje filera

‘Iako svi dermalni fileri imaju sklonost migriranju u površnija tkiva i oticanju te mogu uzrokovati nepoželjne ishode, u rukama stručnjaka mogućnost za to je minimalna. Dobra je stvar to što filere možemo brzo i jednostavno ukloniti ubrizgavanjem enzima naziva hijaluronidaza koji razgrađuje hijaluronsku kiselinu’, objašnjava nam dr. Maja Kolić iz Poliklinike Estera. Ako ste se predomislili nakon aplikacije filera, ako želite da više nisu na određenom mjestu ili da je volumen manji, filer je moguće djelomično ili potpuno otopiti.

 untitled-1.jpg Izvor: promo

Otapanje filera u Poliklinici Estera preporučamo u slučaju migracije filera, nastanka grudica te u slučaju da pacijent nije zadovoljan dobivenim rezultatom. Također, u slučaju dugogodišnje višekratne aplikacije filera, postoji mogućnost da se fileri nisu razgradili u potpunosti i nastaju „naslage“ filera. Upravo zato u Poliklinici Estera vraćanje lica na „početne postavke“ razgradnjom filera te novu, ‘nježniju’ aplikaciju kojom će se dobiti sofisticiraniji i precizniji rezultati.

 untitled-13.jpg Izvor: promo

O tome kakvo joj je iskustvo s tretmanom otapanja filera, ispričala je i poznata influencerica Paula Sikirić:

‘Prije dosta vremena radila sam aplikaciju filera u područje podočnjaka i bila sam zadovoljna rezultatom. Međutim s vremenom mi se pojavio neželjeni ‘otočić’ ispod jednog oka. Tada sam se obratila dr. Maji Kolić u Poliklinici Estera i odlučile smo se za razgradnju starog hijalurona enzimom hijaluronidaza.’

 untitled-19.jpg Izvor: promo

Dr. Maja Kolić iz Poliklinike Estera savjetuje:

‘Nakon ubrizgavanja hijaluronidaze, preporučujemo odmak od dva tjedna, nakon kojeg, ukoliko se pacijentica za to odluči, možemo aplicirati nove dermalne filere. Izuzetno je važno da osoba koja provodi tretman ima vještine u upravljanju komplikacijama pri aplikaciji filera koji se, iako sigurni i učinkoviti, moraju izvoditi od strane iskusnih i licenciranih zdravstvenih radnika i stručnjaka i samo nakon temeljite konzultacije o različitim opcijama i njihovim relativnim rizicima’.

Paula Sikirić zaključuje: ‘Jako sam sretna da smo ga razgradili jer sada izgledam odmornije.’

 untitled-154.png Izvor: promo

Tehnike uljepšavanja i oblikovanja sve su naprednije, preciznije i konkretnije, namijenjene individualnim željama i potrebama, s puno većim mogućnostima koje omogućuju precizan, gotovo ‘kiparski’ rezultat.

 untitled-70.jpg Izvor: promo

Najbolje aplicirani su oni fileri o kojima se – ne govori. Dat će vam prirodan i odmoran izgled lica, bez pitanja ‘jesi li radila filere?’.

Slobodno očekujte komplimente i prihvatite ih s pravom!

Poliklinika Estera nalazi se na adresi Trpinjska 7, 10000 Zagreb, a više informacija možete dobiti na web stranici, putem E-mail-a [email protected] ili na telefon/Whapp +385 91 223 0463.

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image