Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roman Paula Coelha 'Rukopis iz Akre'

 Izvor: Story

Do 10. lipnja knjiga se u pretplati može kupiti uz akcijsku cijenu od 99,90 kuna u svim V.B.Z. knjižarama i na www.vbz.hr . Nakon 15. lipnja cijena knjige bit će 130,00 kuna. Dan je 14. srpnja 1099. godine. Jeruzalem očekuje invaziju križara koji su okružili gradska vrata. Unutar zidina, muškarci i žene svih dobi i svih vjera okupili su kako bi čuli mudre riječi tajanstvena čovjeka poznatog pod imenom Kopt. - Prije mnogo stoljeća, jednom je čovjeku suđeno i bio je osuđen na ovome trgu - započeo je Kopt. - Dok je hodao prema svojoj smrti, prošao je pored skupine žena. Vidjevši da plaču, rekao je: "Ne plačite za mnom, plačite za Jeruzalemom". Prorekao je ono što se događa sada. Od sutra, sve što bijaše sklad, pretvorit će se u svađu, rat koji će se protegnuti u budućnost tako daleku da ne možemo niti sanjati o njegovu kraju. Nitko ne zna što nam donosi sutra, jer svaki dan nosi sa sobom dobre i loše trenutke. Naše poslanje nije da onima koji će naslijediti zemlju ispričamo što se dogodilo na današnji dan; za to će se pobrinuti povijest. Stoga, razgovarajmo o svagdašnjem životu, o teškoćama s kojima se suočavamo.

 Izvor: Story
Danas, mnogo stoljeća kasnije, riječi tog mudrog čovjeka o hrabrosti, porazu, ljubavi, gubitku, sačuvane su kao zapisi koji nas podučavaju ljudskim vrijednostima koje se ne mijenjaju vremenom. 'Rukopis iz Akre' tekst je koji nam otkriva da ono tko smo, čega se bojimo i čemu se nadamo u budućnosti dolazi iz znanja i vjerovanja koje možemo pronaći u nama samima, a ne u onome što nas okružuje.
 Izvor: Story
Paulo Coelho rođen je 1947. u Rio de Janeiru. Svi njegovi romani svjetski su bestseleri, a napose 'Alkemičar'. Knjige Paula Coelha prevedene su na 68 jezika i ne prestaju izazivati društvene i kulturalne rasprave. Njegova filozofija, ideje te teme njegovih knjiga inspiriraju milijune čitatelja koji tragaju za vlastitim putem i novim načinima poimanja svijeta. Njegov najnoviji roman 'Rukopis iz Akre' odmah je po objavljivanju postao bestseler i trenutno se nalazi na prvim mjestima top lista u Americi, Velikoj Britaniji, Finskoj, Mađarskoj, Izraelu itd.
 Izvor: Story
Foto: Story Press

Tagovi

Magazin

Royals