Emilija je u novoj emisiji odlučila 'završiti' zadani rimski njok i biftek bogatom kombinacijom okusa koji su sadržavali papriku, mozzarellu, rajčicu, cikoriju i jaja, a svojom se verzijom najfinijeg komada mesa nije proslavila. Njok je odlučila prepeći, na njega je stavila reducirani umak te ga zapekla s mozzarellom. "O bifteku ne mogu apsolutno ništa reći jer umirem od straha!", brinula se za vrijeme njegova pečenja. "Bože moj, kako sam ja ispekla taj biftek?", mislila se Emilija hodajući prema žiriju. Dino je njezin biftek prerezao, ali je bio poprilično sirov. "Odrezak mi se i dopada. Ovdje nedostaje soli, na jajima i cikoriji", nastavio je s komentarima. Između mozzarelle i paprike mu je bilo previše češnjaka, ali na čudan, neugodan način. Njok s rajčicom je imao premalo rajčice. "Emilija vama, osim što ćemo vam limitirati vrijeme, limitirat ćemo vam i broj namirnica isto", komentirao je Andrej. Primijetio je veliku količinu različitih okusa u jelu te mu se činilo da je svega bilo previše. Radovan je papriku u njezinom jelu prozvao neprijateljem. "Malo ste to pretvorili u paprikaš, a to je prefino meso za paprikaš", kazao je Radovan, poznat po tome što ovu namirnicu ne voli. "Da li bih voljela ostati? Bih! Ali ako ispadnem, ok", komentirala je Emilija nakon kušanja. Dino je prije proglašenja pitao tko je sve kod kuće pripremao biftek. Javili su se samo Ranko i Luka, dok za rimski njok nitko ranije nije čuo. "To objašnjava dosta!", zaključio je kuhar i dodao da su se, s obzirom na to, dobro snašli s namirnicama. Žiri se odlučio da u ovoj emisiji ocijeni kandidate po osobnim kriterijima. Radovanovi kriteriji za ocjene od 1 do 10 su bili ideja, prezentacija i okus. Osim toga, žiri je ocjenjivao i termičku obradu te općeniti trud koji je uložen u jelo te kako su lica iz javnog života pripremili biftek i njok, kao i generalni uspjeh njihovog jela. Matematički zbroj ocjena je članovima žirija pomogao kako bi složili rang listu, a prvo je mjesto osvojio Ranko. Potom su uslijedili Igor, Ivana, Nives i Irina. Luka i Emilija su potom pristupili žiriju. Dino je priznao da odluke o ispadanju više nisu lagane. Luku je njegova prezentacija gotovo poslala kući, dok je kod Emilije bilo previše nespojivih okusa te je njezino jelo bilo najmanje uspješno. "Otkad sam došla u MasterChef sam znala i bila svjesna koliko toga znam i koliko toga ne znam. Bila sam svjesna svog tehničkog znanja, ali i neiskustva. Bilo je dosta stvari koje sam znala da mogu učiti i popraviti tako da su mi savjeti članova žirija, koje sam onako u off-u pitala, jako pomogli", komentirala je Emilija svoj odlazak. Foto: Press Nove Tv