Bili smo na snimanju video recepata po preporuci chefa Andreja Barbierija koji je od vrhunskih namirnica skuhao osam slasnih jela koja možete i sami pripremiti. Koja su to jela i kako ih pripremiti moći ćete vidjeti na web stranici StoryGourmeta tijekom cijelog ljeta! Ovoga tjedna, donosimo vam recept za mousse od pilećih jetrica, kulinarsku kreaciju po uzoru na vrhunske Gourmet recepte hrane za mačke, koji će zasigurno oduševiti sve gastro entuzijaste. Kako bi se dodatno istaknuo okus ove delikatese, za prilog poslužite karamelizirani komorač.
Mousse od jetrica s karameliziranim komoračem
Sastojci:Za paštetu:- 250 g pilećih jetrica
- 1 žlica maslaca
- 1 veća glavica luka
- 1 manja jabuka, oguljena i narezana na četvrtine
- 1 žličica listića majčine dušice
- 50 ml konjaka
- 120 ml slatkog vrhnja
- 50 ml omekšalog maslaca
- sol, papar
- 1 glavica komorača
- 1 žličica smeđeg šećera
- 1 žličica balzamičnog octa
- sol, papar