Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle
06.12.2017. / 09:34 14.12.2017. / 13:05

Ostvarimo zajedno želje s Humanitarnog drvca želja

Autor Anamarija Gnjatović
06.12.2017. / 09:34 14.12.2017. / 13:05
Autor Anamarija Gnjatović
06.12.2017. / 09:34 14.12.2017. / 13:05

Story u suradnji s Autonomnom Ženskom kućom Zagreb i Arena Centrom organizira humanitarni projekt kroz koji će posjetitelji Arena Centra imati priliku poklončićima ispuniti želju i darivati djecu u Skloništu Autonomne Ženske kuće Zagreb.

U Arena Centru na Trgu Dalmacija pokraj Božićne sobe od danas možete pronaći Drvo Želja s kojeg skinete jednu od 200 želja. U jednom od brojnih dućana široke ponude u Arena Centru kupite poklon u skladu sa željom i ubacite ga u zlatnu kutiju s crvenom mašnom koja je smještena pokraj Božićne sobe na Trgu Dalmacija. 

Izvor: Story
Autonomna Ženska kuća Zagreb – žene protiv nasilja nad ženama (AŽKZ) je udruga koja 27 godina pruža podršku i pomoć ženama koje su preživjele partnersko/obiteljsko nasilje putem Savjetovališta te Skloništa za žene i njihovu djecu. Od otvaranja ovog prvog Skloništa u jugoistočnoj Europi, pomoć je pružena za više od 30.000 žena i njihove djece, a za svoj rad AŽKZ je primila brojne domaće i inozemne nagrade te priznanja. U Skloništu godišnje boravi 40 - 50 žena i djece kojima je život u opasnosti, a u Skloništu se pruža: smještaj na sigurnoj i tajnoj adresi, svakodnevna pomoć i podrška u započinjanju života bez nasilja, psihološka podrška i terapija, ostali rad s djecom uključujući organiziranje različitih oblika odgojno-obrazovnih aktivnosti te pravno savjetovanje i zastupanje. U Savjetovalištu se tisućama žena pruža besplatno telefonsko ili osobno savjetovanje, psihološka podrška i pravno savjetovanje. Javnim akcijama i radom na promjeni zakonske regulative udruga utječe se na širenje javne svijesti o potrebi suzbijanja nasilja u obitelji, djelujući preventivno protiv nasilja nad ženama.
Izvor: Story
Autonomna Ženska kuća Zagreb svake godine ulaže velike napore kako bi skupila potrebne donacije za pokrivanje osnovnih mjesečnih troškova rada Skloništa i Savjetovališta. U ovoj humanitarnoj akciji, 200 želja djece iz Skloništa odnose se na didaktičke igračke, male kućanske aparate i potrepštine bitne za svakodnevni život i oporavak. Građanke i građani iz svih dijelova RH zaslužni su što Savjetovalište i Sklonište Autonomne Ženske kuće Zagreb i dalje radi. Hvala im na tome! Pridružite im se i vi već danas tako da ostvarite jednu dječju želju u Arena Centru! Također, možete postati redoviti mjesečni prijatelj ili prijateljica žena i djece i nakon što blagdani prođu. Pogledajte kako na: http://azkz.net/mjesecno-prijateljstvo.html ili pišite na [email protected] ili se raspitajte kod volontera/ki u Arena Centru.

Svaka Vaša donacija napravit će veliku razliku u životu žena i djece u Skloništu! Najljepša hvala na svakoj Vašoj donaciji! AŽKZ

U Savjetovalištu se tisućama žena pruža besplatno telefonsko savjetovanje, broj telefona: 08005544
Izvor: Story

Odvojite samo nekoliko trenutaka svojeg slobodnog vremena i budite dio ove predivne humanitarne akcije koja traje do 24. prosinca, a kojom ćete podariti osmijeh djeci u Skloništu i na taj način im uljepšati ove božićne blagdane! 

&!-- -->
Izvor: Story
 Foto: Story, Profimedia

NAJČITANIJE

NAJNOVIJE

loader