PRIMIJETIT ĆETE REZULTATE NAKON PAR DANA: Najbolje vježbe za rješavanje problema s kojim se susreće čak 98% žena

Celulit je problem s kojim se, makar i u najblažem obliku, susreću i one najmršavije među nama, a uz ove ćete mu vježbe napokon stati na kraj.

Instagram

Mnogi još uvijek pogrešno vjeruju kako celulit imaju uglavnom ljudi s viškom kilograma, no zanimljivo je to što količina celulita zapravo nema veze s viškom kilograma jer ga imaju i potpuno mršave žene. Celulit je problem gotovo svake žene, pogotovu na guzi.

Postoji i zabluda da je nemoguće riješiti ga se pa se zato mnoge od nas odlučuju za iskušanu metodu – jednostavno ne gledamo taj dio tijela i pravimo se da ga nema! I to je ok, ali ako se odlučite ipak se obračunati s njim, znajte da je to moguće. Doduše, uz naporan trud i rad – ali znate već da ljepota boli. Naporan rad podrazumijeva redovne vježbe, i to tri do četiri puta tjedno uz reguliranje prehrane.

Zbog čega vrijedi pokušati? Iako postoje mnoge teorije o tome što uzrokuje celulit, oko jedne stvari nema spora - celulit je masnoća. Zato, koliko god da ste mršavi, kada se ispod vaše kože počne taložiti masnoća, ona poslije određenog vremena postaje vidljiva. Kod većine žena celulit prvo postaje vidljiv na stražnjici i zadnjem dijelu bedra. Međutim, masnoće se talože i na drugim dijelovima tijela i kada se natalože toliko da postanu vidljive, to je celulit. Što se masne stanice više šire, to je celulit vidljiviji. Zato se riješite te masnoće i zauvijek recite zbogom celulitu.

Noge u zrak

Prvo lezite na leđa i savijte koljeno lijeve noge, a desnu nogu ispravite. Vaša desna noga treba biti u ravnini sa savijenom lijevom nogom. Uvucite trbuh, raširite ruke i pokušajte, što je dulje moguće izdržati u tom položaju.

U drugom dijelu ove vježbenapravite iskorak desnom nogom i spuštajte tijelo dok vaše lijevo koljeno ne bude pod pravim kutom, a lijevo koljeno na nekoliko milimetara od poda. Zatim se vratite u početni položaj odupirući se lijevom petom o pod. Ponovite vježbu nekoliko puta, a zatim je odradite i s drugom nogom. Ako vam je ova vježba preteška, odradite je bez utega.