NAPREDAK VIDLJIV IZ DANA U DAN: Put do ubojitih trbušnjaka ide kroz ove tri vježbe

Postizanje savršenih trbušnih mišića nikada nije čas posla, ali uz prave vježbe može biti jednostavnije nego što mislite.

Instagram

Nema te osobe koja ne sanja o lijepo oblikovanim i definiranim trbušnim mišićima. I žene i muškarci, želimo ih svi, a jedina je razlika što kod nekih volja da ih se postigne nadjačava želju i nadu da ćemo se jednoga dana jednostavno probuditi s njima. Bez truda (a pritom mislimo na uravnoteženu prehranu i vježbanje), rezultata nažalost biti neće, a jednako važno kao i odlučiti pokrenuti se je i odabrati najučinkovitije vježbe.

Ako ste u potrazi za onima zahvaljujući kojima će vaši trbušnjaci u najbržem mogućem roku izgledati bolje no ikad, na pravom ste mjestu jer smo iskopali čak 3 takve.

Kosi trbušnjaci

Prije no što krenete s vježbanjem, obavezno se istegnite kako vam se ne bi dogodila jedna od ne tako rijetkih ozljeda abdomena. Lezite na leđa lagano raširenih nogu savijenih u koljenima, u položaj tipičan za klasično izvođenje trbušnjaka. Podižite tijelo i rukom dotičite nogu na drugoj strani tijela. Dakle, lijevom rukom dotaknite desno koljeno, vratite se u ležeći položaj, a zatim desnom rukom dotaknite lijevo koljeno. Udahnite kada se podižete, izdahnite kada se vraćate u ležeći položaj. Odradite 3-5 setova vježbi i u svakom setu za svaku stranu 10-15 ponavljanja. 

Bicikl trbušnjaci

Lezite ravno na leđa, podignite noge savijene u koljenima i imitirajte pokrete vožnje bicikla. Kao i kod prethodne vježbe, desnim laktom dotaknite lijevo koljeno, a zatim lijevim laktom dotaknite desno koljeno. Odradite 3-5 setova vježbi i u svakom setu za svaku stranu 10-15 ponavljanja.