UZ OVAJ NAPITAK GLEDAJTE KAKO SE MASNE NASLAGE TOPE: Rezultati su vidljivi već nakon nekoliko dana

Limun i peršin te malo vode sve su što vam je potrebno da pokrenete metabolizam i krenete topiti masne naslage.

Instagram

Gotovo da ne postoji osoba koja tijekom vrućih ljetnih mjeseci ne želi poraditi na liniji, a zbog bogate sezone raznolikog voća i povrća, ljeto doista je odlično vrijeme za uvođenje zdravijih životnih navika. Možda vam nedostaje motivacije da krenete na neki restriktivniji dijetni režim, no već i neke malene promjene mogu učiniti veliku razliku.

Ukusan i jednostavan za pripremu, ovaj je napitak stekao ogromnu popularnost među fitnes entuzijastima upravo zbog svojih svojstava sagorijevanja masti, a oni koji su isprobali ovaj jednostavan recept tvrde da su rezultati vidljivi već nakon samo nekoliko dana korištenja

Profimedia 

Peršin ima vrlo malo kalorija, ali sadrži mnoge bitne hranjive tvari poput vitamina A, B, C i K te minerala željeza i kalija. Bogat je klorofilom koji pospješuje detoksikaciju i pomaže kod mršavljenja, a enzimi u peršinu razgrađuju hranu i oslobađaju hranjive tvari iz proteina, masti i ugljikohidrata koje konzumirate, čime poboljšavaju probavu i igraju važnu ulogu u mršavljenju tijela. Peršin pomaže smanjiti zadržavanje vode i nadutost i prirodni je diuretik koji pomaže u uklanjanju viška tekućine bez iscrpljivanja kalija iz tijela.

Peršin također pomaže u balansiranju razine šećera u krvi, a što može pomoći u zaštiti od dijabetesa, kao i pomoći u dugoročnom upravljanju težinom. Osim toga, karotenoidi u peršinu, poput luteina i zeaksantina, povezani su sa smanjenjem rizika od raka i boljim zdravljem očiju.

Limun se pak smatra jednom od najpopularnijih namirnica kada je u pitanju skidanje kilograma i prepun je vitamina, minerala, fitonutrijenata i antioksidansa. Izvrstan je izvor vitamina C i folata, a brojne su studije pokazale da pijenje vode s limunom može potaknuti metabolizam. Voda s limunom ima vrlo malo kalorija, a također može pomoći u promicanju sitosti, što u konačnici može smanjiti unos kalorija i pridonijeti gubitku težine.

Za napitak za jedan dan vam je potrebno:

- oko 60 g peršina

- jedan limun

- jedna šalica vode

Peršin nasjeckajte na sitne komadiće ili zblendajte. Iscijedite svježi limun i dodajte iscijeđeni sok peršinu. Dodajte vodu i dobro izmiješajte i vaš je napitak za mršavljenje od peršina i limunovog soka spreman za konzumaciju!

Za što bolji učinak, popijte napitak od peršina i limuna ujutro čim se probudite na prazan želudac. Preporuča se napraviti pauzu od 10 dana nakon prvih 5 dana, a zatim nastaviti ako trebate izgubiti još koji kilogram.