Koža je dinamičan organ koji se stalno mijenja, pa – sukladno tome – potrebno je prilagoditi i njegu. U užurbanoj svakodnevici nerijetko je teško zadovoljiti potrebe kože, stoga ne čudi da posljednje vrijeme raste popularnost hibridne kozmetike. To konkretno znači da jedna preparat obavlja više funkcija. Nizozemski brend LookX, specifičan po svojem sloganu "Everchanging skin', koji u svojem asortimanu ima upravo takve, hibridne proizvode, odnedavno je prisutan u Hrvatskoj. Beauty stručnjakinja i dugogodišnja edukatorica za beauty salone Tamara Krajač ekskluzivna je zastupnica LookX-a za Hrvatsku. O specifičnostima ovih preparata za njegu i pomlađivanje kože prošli je tjedan u zagrebačkom Hotelu Antunović, u suradnji s međunarodnom edukatoricom LookX-a Charlotte Favot, održala edukativno predavanje.

LookX
privatna arhiv 

 "Koža se neprestano mijenja, čak i na dnevnoj bazi, pa treba kvalitetnu kozmetiku koja to može pratiti. LookX definitivno odgovara na takve potrebe naše kože. Prvenstveno zato što je riječ o hibridnim proizvodima koji obavljaju više funkcija. Primjerice, najnagrađivaniji naš proizvod je Amazing cleansing balm 4u1 koji služi kao noćna regenerativna maska, hidratizirajući serum i čistač kože, a LookX puderi Silky foundation imaju veliku njegujuću ulogu jer sadrže antioksidante i ekstrakt bijelog tartufa. Osim toga, Lookx je jedina kozmetika koja u svojim preparatima za njegu kože upotrebljava matične stanice iz preko 20 različitih biljaka, a nije zanemariva njezina ekološka komponenta“, kaže Tamara. Naime, za rast biljaka koje su esencijalne komponente ovih proizvoda, ne koriste se hektolitri vode, već organski uzgojeno sjeme u laboratoriju se pretvara u prave male bombice ljepote uz pomoć matičnih stanica. U LookX asortimanu, koji se može nabaviti putem webhopa, nalazi se tako nekoliko hidratantnih krema, serumi za pomlađivanje, maske za lice, ali i dekorativna kozmetika: puder, maskara i korektor.

Tamara Krajač
Robert Gašpert Tamara Krajač

"Riječ je o miksu između kozmetičkih i farmaceutskih proizvoda. Nisu tako jaki kao farmaceutski, a ni tako blagi kao kozmetički, što znači da ih ni u salonu ni kod kuće ne treba puno stavljat jer su vrlo aktivni“, kaže Tamara Krajač. S obzirom da je već preko 25 godina u svijetu kozmetike, željela je u Hrvatsku dovesti kozmetiku koja zadovoljava sve standarde: da je kvalitetna, nije testirana na životinjama, da je proizvedena u Švicarskoj po najvećim standardima za kvalitetu i učinkovitost, što je s LookX-om i uspjela. Brojne (poznate) dame već su iskušale ovu kozmetiku i sve redom dijele svoje oduševljenje.

LookX
Robert Gašpert 

"Kožu svako jutro čistim LookX tonikom, a nakon što napravim 10-minutnu Face yogu,nanosim LookX-ov Youth serum i kremu te zaštitni faktor 50. Tu je i nezaobilazni puder Silki touch foundation, a nijansa Ivory po mojoj je mjeri', kaže televizijska voditeljica Martina Validžić, autorica uspješnog serijala "Sretni gradovi“.

I operna diva Antonella Malis obožava LookX koja za svoje nastupe, ali i za slobodno vrijeme uvijek koristi Porcelain nijansu pudera, koji je prikladan za svjetliji ten s crvenkastim tonom kože, kao i light korektor. Ovo nije samo korektor koji će ujednačiti boju oko očiju, već i booster koji lagano popunjava borice oko očiju i ujednačuje boju te umanjuje podočnjake. Ostavlja vrlo lagan i prozračan sloj, a pri tome dobro prikriva i hidratizira područje oko očiju.

*promo