Cvijeće, od vjenčanog buketa i cvjetnih revera, do cvjetnih instalacija na putu do oltara, u svijetu vjenčanja sve je jednako važno. Jer cvijeće i vjenčanja se vole snažno, bez obzira koji ste stil vjenčanja odabrali.Za inspiraciju donosimo odabrane cvjetne trendove za godinu pred nama.

Prema svjetskim ekspertima mladenci će u 2023. uživati u cvijeću žarkih boja, u sezonskom i lokalno uzgojenom cvijeću, impresivnim cvjetnim aranžmanima, s posebnom pažnjom uređenom mjestu izricanja zavjeta ali i u cvjetnoj održivosti odabirući lokacije na otvorenom koje su već raskošno odjevene u grmove cvijeća i zelenila.

cvijeće vjenčanja trendovi
Shutterstock 

Trendovi ukazuju da će se koristiti manje zelenila a više cvijeća snažnih boja, od ružičaste do Viva Magente, ali tu su i boje ljeta, sunca i zemlje, maslinasto zelena, nijanse plave... Naglasak je na toplim snažnim bojama koje se odlično slažu u monokromatskim kombinacijama ali i u cvjetnom miksu. Upravo je to i razlog zašto će se koristiti manje zelenila u cvjetnim dekoracijama.

Vjenčani buket Viva Magenta
Shutterstock 
cvijeće vjenčanja trendovi
Shutterstock 

Vjenčani buketi će biti manji, nose se prozračni cvjetni stručci usklađeni s ukupnom cvjetnom pričom. U trendu je i korištenje samo jedne vrste cvijeća za izradu vjenčanog buketa ili dekoracija, a posebnu pažnju privlači gipsofila, baš ako i hortenzija, ruže, anemone u vjenčanom buketu.

cvijeće vjenčanja trendovi
Shutterstock 

cvijeće vjenčanja trendovi
Shutterstock 

Cvjetni trend su i scenski uređeni oltari, mjesta izricanja zavjeta. Cvijeće i dekor su i više nego dobrodošla kombinacija, a uživat će se u cvjetnim lukovima, kupolama, cvjetnim stazama. Klasične cvjetne dekoracije stolova su već neko vrijeme out a više nego dobrodošle su ideje koje spajaju cvijeće, granje, retro lampe i detalje.

Ali važnije od svega je odabrati samo one trendove koji se uklapaju u osobnost vas kao para te one koje će uveličati vaše vjenčanje. Ako ste i vi u potrazi za trendovima i novitetima iz svijeta vjenčanja posjetite Sajam vjenčanja Zagreb 2023. od 3. do 5. veljače u Areni Zagreb gdje će brojni izlagači otkrit trendove u vjenčanoj modi i pomoći vam odabrati savršenu vjenčanicu i odijelo, otkrit ćete lokacije iz snova, inspirirati se raznim cvjetnim aranžmanima te raznolikom gastro ponudom i svim neophodnim detaljima za dan iz snova.

Sajam vjenčanja Zagreb 2023
Sajam vjenčanja Zagreb 2023