Nijedan retrogradni planet ne uspije slomiti toliko srca kao retrogradna Venera, što se događa otprilike svake dvije godine i traje četrdesetak dana. Evo što vas čeka od 22. srpnja do 3. rujna 2023. godine.

Veneraje planet novca, romantike, zadovoljstva, samopoštovanja i temeljnih vrijednosti i simbolizira način na koji dajemo i primamo ljubav. Iako su sukobi i povrijeđeni osjećaji mnogo vjerojatniji nego inače kada je ovo nebesko tijelo retrogradno, trenuci oslobađajućeg oprosta, ponovnog povezivanja i spoznaje koje pruža također su čarobni. Ne bojte se jer će ovaj retrogradni napitak biti ljekoviti napitak za kojim žudi vaša duša. Međutim, može biti gorak.

Horoskop
Shutterstock 

Venera postaje retrogradna 22. srpnja na točno 28 stupnjeva Lava, do 3. rujna na 12 stupnjeva Lava. Ovaj fiksni vatreni znak dobiva snagu iz kreativnosti i samoizražavanja jer jednostavno želi biti viđen i obožavan zbog onoga što nudi. Ova bi vam retrogradnost mogla otkriti nesigurnosti koje su vas dugo sprječavale da se istinski otvorite nekome ili podijelite svoje umjetničko umijeće sa svijetom. Također će vas potaknuti da se zapitate volite li sami sebe i jeste li voljeni na način na koji trebate biti voljeni jer postoji vjerojatnost da je mnogima od vas nedostajala ljubav potrebna vašem srcu da preživi.

Ne zaboravimo da retrogradni planeti uvijek oživljavaju ono što je još neriješeno. A kako je Venera planet ljubavi, možete očekivati ​​da će se bivši partneri i stari prijatelji ponovno pojaviti u vašem životu, što vam može dati priliku da oprostite jedno drugome. Međutim, to također može dovesti do nedovršenih odnosa koji se nastavljaju tamo gdje su stali.

Horoskop
Shutterstock 

Retrogradna Venera obično se ne smatra dobrim vremenom za početak nove veze, promjenu izgleda ili redizajniranje prostora. Također, retrogradna Venera u Lavu može donijeti preispitivanje naše kreativnosti ili strasti, dublje razumijevanje želja našeg srca, preispitivanje odnosa u našim životima, prekid veza, iscjeljenje srca, smrt ega, novčane lekcije.

9. kolovoza Venera se sukobljava s neovisnim i nepredvidljivim Uranom što bi također moglo donijeti neočekivane promjene koje će uzdrmati vaš osjećaj za sebe i natjerati vas da pronađete dublji izvor samopouzdanja i samodostatnosti. Ne treba vam ništa da vas upotpuni. I dok Venera 14. kolovoza formira trigon s Chironom u Ovnu (takozvani 'ranjeni iscjelitelj'), imate sposobnost donošenja hrabrih odluka koje jačaju vašu ljubav prema sebi.