Upravo je završio retrogradni Merkur, koji nije poštedio nikoga, a mi se već psihički pripremamo za sljedeći retrogradni planet. Doduše, očekuje nas oko mjesec dana odmora i priprema za period koji će biti vrlo intenzivan, koji će najviše 4 znaka osjetiti na svojoj koži.

Naime, Mars kreće retrogradno u Blizancima od 30. listopada 2023., a njegova retrogradna putanja traje do 12. siječnja 2024. Mars će se nastaviti kretati kroz Blizance sve do 26. ožujka 2024., zbog čega će u ovom dijelu provesti neobično dugo razdoblje horoskopa. S obzirom na to da je Mars planet akcije i motivacije, njegov retrogradni hod donijet će gubitak motivacije.

Ovan

Sljedeća dva i pol mjeseca, Mars - vaš vladajući planet - bit će retrogradan. Budući da Mars vlada vašom životnom snagom, sigurno ćete osjetiti retrogradnost na dubokoj razini. Možda ćete se osjećati manje nadahnuto ili stimulirano. Ponekad se možete boriti sami sa sobom, kao da ništa ne zadovoljava vaše intelektualne interese.

Ovan.jpg
Shutterstock 

Ova retrogradnost mogla bi dovesti do nekoliko žestokih rasprava u kojima se ništa ne može riješiti. Ne zaboravite mudro birati riječi jer vam svađe mogu uzrokovati više stresa nego što je potrebno. Dok se retrogradni Mars približi kraju, bolje ćete razumjeti kako svoje emocije prenijeti drugima, piše Zadovoljna.rs.

Blizanci

Nitko ovu retrogradnost ne osjeća intenzivnije od vas, dragi Blizanci. Morat ćete proći kroz neka ozbiljna putovanja osobnog razvoja i izliječiti svoj odnos sa svojom taštinom. U ovom razdoblju možete osjećati intenzivnu potrebu za dokazivanjem, iako će to biti teže nego inače.

Blizanci.jpg
Shutterstock 

Prolazite kroz neke unutarnje previranja i probleme s duboko ukorijenjenim bijesom. Sve te potisnute frustracije koje ste držali nakupile su se godinama, ali zapamtite – ljutnja može biti nevjerojatna pokretačka snaga! Dopustite retrogradnom Marsu u Blizancima da vas nauči kako kanalizirati svoj bijes na način koji vam djeluje zdravo i osnažujuće, a ne štetno.

Škorpion

Kako vama vlada strastveni Mars, ova retrogradnost će sigurno drastično utjecati na vas. U ovom razdoblju žudite za intimnošću jednako intenzivno koliko je se i bojite. Kada se Mars kreće kroz vašu osmu kuću, potpiruje vatru želje da se stopite s nečim - ili s nekim.

Škorpion.jpg
Shutterstock 

Ova retrogradnost može vas natjerati da preispitate način na koji poštujete i postavljate emocionalne granice. Međutim, ako osjećate da ne dobivate ono što trebate, možda ćete to još više željeti. Međutim, Mars vas uči da ostanete pribrani unatoč iskušenjima koja vas okružuju.

​Strijelac

Ako ste u braku ili vezi, ova retrogradnost bi vas mogla natjerati da rješavate probleme na način koji se čini produktivnim, a ne destruktivnim. Kako strasti rastu, pronalaženje osjećaja kontrole postaje sve teže i teže.

Strijelac.jpg
Shutterstock 

Neka vas ovaj retrogradni Mars nauči brojati do deset i disati prije nego što nešto učinite. Kad dopustite da ljutnja vodi vaše postupke, na kraju ćete pokazati sve svoje karte. A kada vam emocije zamagle perspektivu, postaje teže vjerovati svojim prosudbama. Dopustite ovoj retrogradnosti da redefinira način na koji rješavate probleme u vezi.