Kako se proljeće bliži, razmišljamo o odlasku kod frizera i promjeni kose. Zamišljamo taj osjećaj nove frizure, čiste, sjajne i lepršave kose, osvježene boje…no kada dođe trenutak da kažemo frizeru što želimo - zapravo ne znamo što bismo napravile s kosom. Jedino što znamo je da želimo promjenu.

Mnoge žene ipak ne žele drastične promjene poput skraćivanja kose ili prelaska iz svijetle u tamnu kosu i obrnuto. Ako ste se našli u takvom problemu, našli smo frizuru koja će biti savršeno rješenje!

Slojevito ošišana kosa uokviruje lice
Instagram 

Zahvaljujući TikToku, trendovi frizura se kreću velikom brzinom. Ali jedan trend ima sve znakove da bi mogao biti vodeći za 2023. godinu.

Takozvani 'curve cut' odnosno stepenasto ošišana kosa čiji slojevi daju oblik krivulje. Slojevi se lagano spuštaju, naginju prema licu lagano prikrivajući obraz, bradu i ključnu kost. Također okviruju lice i posebno ga naglašavaju, a krajevi će biti podšišani i svježi.

Ono što je kod izbora ovog načina šišanja savršeno je da pristaje svakome. Odlično izgleda na kratkoj, srednjoj i dugoj kosi, a pristaje svakoj boji kose, ali i pomlađuje.

Još jedan benefit ove frizure je što će kosa izgledati gušće i voluminiziranije. Kosu možete fenirati četkama, ali i ostaviti da se prirodnu posuši na zraku. 

'Curve cut' daje kosi volumen
Instagram 

Što god izabrali, mislimo da je ova promjena idealna kako vas ne bi potpuno maknula iz vaše zone sigurnosti, a dala vam svjež izgled i zdravu, potšišanu kosu.