Šiške se često doživljavaju kao vrsta frizure zbog koje ćemo požaliti jer ju je teško održavati zbog čestog pranja ili kovrčanja od vlage u zraku. Isto tako, šiške povezujemo sa školarkama i dječjom dobi, a zanimljivo je da su unatoč lošoj reputaciji ove godine upravo šiške najtraženiji ‘modni dodatak’ svake frizure.

Od onih ravnih do obrva, u stilu serije ‘Wednesday’ pa sve do baby šiškica, svaka verzija je u trendu no najpopularnije su one koje nazivamo šiškama ‘zavjesama’. Naime, taj tip šiški izgleda nježno, ženstveno i jako lijepo uokviruje lice – te skida godine u tren oka!

‘Zavjesa’ šiške pristaju svakom tipu lica i teksturi kose, a mogu se kombinirati i uz kratke i uz duge frizure.

Što su 'zavjesa' šiške?

‘Zavjesa’ su stil šiški koje uokviruju lice s obje strane. Takve šiške su kraće pri vrhu i duže na dnu, baš kao i zavjese, a većinom završavaju u razini brade ili jagodičnih kosti. Izuzetno laskaju svim crtama lica i mogu se napraviti u mnogo različitih stilova, a žene ih vole jer vizualno skidaju godine s lica i pomlađuju!

Također, process rasta ovih šiški mnogo je suptilniji od drugih šiški, pa ćete ih lako stilizirati i uklopiti u ostatak kose kada vam dosade i odlučite ih pustiti da izrastu. Prvi puta je ovaj stil šiški postao popularan zahvaljujući Francuskinjama 1960-ih godina, a nosila ga je i legendarna Brigitte Bardot. Pune volumena, isfenirane prema van, divno laskaju licu i djeluju jako damski.

Danas su najpopularnije opcije one koje kombiniraju voluminozne ‘zavjesa’ šiške s romantičnim valovima u kosi, za ultimativno ženstvenu, chic frizuru. Osim toga, popularno ih je nositi čak i ako je kosa svezana u punđu ili rep, a kako lijepo padaju uz lice, uokviruju ga i čine upečatljivim.

Kako biste dobili divno elegantne 'zavjesa' šiške važno je da ih oblikujete prema van velikom četkom uz pomoć fena dok je kosa polumokra.