Od svih boja, crvenu kosu i sve njezine nijanse viđat ćemo posvuda u 2023. godini.

Dok smo se dugo divili prirodnim nijansama na crvenokosim damama kao što su Jessica Chastain, Isla Fisher i Karen Gillan, a mnoge druge slavne ljepotice dale su šanse toj nijansi.

Jessica Chastain ima prirodno crvenu kosu
Story 

Sjećate li se kad je Dua Lipa debitirala sa svijetlim bobom u boji trešnje, a nedugo zatim Kendall Jenner slijedila je njezin primjer?

Neke od najpoznatijih domaći dama koje su se odlučile na crvene nijanse su influencerica Paula Sikirić, a odnedavno i naša 'kraljica špice', influencerica Ivana Mišković.

Postoji nijansa crvene za svakoga 

Još jedan razlog zašto je crvena kosa tako privlačna je to što se može prilagoditi svakom stilu. Bilo da preferirate uglađeni i ravni bob, opuštene valove ili ravno podignutu kosu, crvenu kosu možete oblikovati tako da odgovara vašem individualnom osjećaju. Od klasičnog i bezvremenskog izgleda do suvremenijeg i oštrijeg stila, crvena kosa može se prilagoditi svakom ukusu.

Kendall Jenner nosila je 'jagoda' nijansu
Profimedia 

Dakle, s 'odobravanjem' slavnih, nikad nije prikladnije vrijeme za eksperimentiranje s crvenom kosom nego sada. Ne samo da je nijansa glamurozna i elegantna, već je i ženstvena i živahna.

Zoe Irwin, stručnjakinja Wella Professionals UK za trendove boja, koja putuje svijetom tražeći inspiraciju i prateći najnovije trendove ljepote, predviđa da će crvena kosa jako dugo biti u trendu; ‘Kao prognozer trendova, bilježim kako tržište reagira na boje i vidim da postoji pomak prema drugim tonovima 70-ih u posljednje tri do pet godina’, kaže Zoe.

Prema Zoe, u trendu je 'toplo ispiranje boje koje se temelji na magičnom svjetlu koje se događa navečer', a kreće se od osunčane jagoda boje do tamnocrvene nijanse.