Lada Mitrašinović, čiji profil belamakeuplada na Instagramu prati gotovo 60 tisuća ljudi, jedna je od najtraženijih zagrebačkih vizažistica. Već se godinama bavi ovim poslom, a da nimalo ne posustaje, nego neumorno grabi naprijed, svjedoči činjenica da je nedavno otvorila novi salon Bela MakeUp concept store u Ilici. U čarobne Ladine ruke rado se prepuste mnoge poznate osobe, a uskoro će ova vizažistica proslaviti 14 godina otkako se bavi svojim poslom iz snova.

Kako glasi vaša beauty definicija?

Beauty definicija za mene je način života: kada ste njegovani u svakom smislu te riječi, kada provodite dovoljno vremena s prijateljima i iskreno se nasmijete, kada u danu pijete puno vode i pripazite na prehranu, kada odvojite vrijeme za šetnju ili tjelovježbu, kada odvojite vrijeme i novac za odlazak na neki od tretmana. Uredna i čista kosa, uredni nokti i lijepi zubi, umjerenost u svemu - sve je to definicija ljepote.

image2.jpg
Privatni album 

Kako je počeo vaš profesionalni put vizažistice?

Počelo je slučajno. Tada sam radila kao odgojiteljica, a hobi mi je još od srednjoškolskih dana bio make up. Na faksu sam od prijateljica na dar dobila knjigu ‘Face Forward’ Kevina Aucoina. Tada je sve postalo ozbiljnije, a ja sam se posvetila proučavanju. Tada je tek postao dostupan Facebook, otvorila sam profil i počela objavljivati neke svoje radove. Kupila sam profesionalni fotoaparat i sve me to jako veselilo. Vrlo brzo počele su mi se javljati cure i htjele su moje usluge, kao i neke poznate osobe. Tada je sve postalo ozbiljno, dala sam otkaz i otvorila obrt. Riskirala sam, ali se isplatilo. Obožavam svoj posao i u njemu uživam već 14 godina.

image0.jpg
promo 

Koji su vam poslovni ciljevi?

Cilj mi je malo se rasteretiti kako bih se više posvetila marketingu i Instagrama, a u salonu bih zaposlila još koju curu da ne moram ondje biti stalno. Prošle su godine kada sam zbog posla izbivala s mnogo proslava i došlo je vrijeme za male promjene.

Kada je riječ o kozmetici, što preferirate - preparativnu ili dekorativnu?

Što sam starija, sve mi je važnija preparativna kozmetika. Obožavam skin care. Koristim sve manje pudera i preporodila sam se. Međutim, dobra olovka za usne i nude ruž uvijek su u mojoj torbici.

image3.jpg
Privatni album 

Koliko ste posvećeni svojoj virtualnoj zajednici?

Ne onoliko koliko bih htjela. Svakako planiram to postaviti na još bolju razinu. Nedostaje mi vremena, dan je prekratak. Morat ću se bolje organizirati, ali to me baš veseli. Imam nove planove.

Koliko se razlikujete privatno i poslovno, jeste li na društvenim mrežama sljedbenica trendova u beauty industriji?

Ono što vidite na društvenim mrežama vezano uz beauty industriju, točno to sam ja. Stojim iza onoga što objavljujem. Trendove ne pratim slijepo, ali volim znati u kojem smjeru idu, a to je fresh look i puno truda uloženo u njegu kože. Manje je stvarno više, ali da bismo to shvatili, definitivno mora postojati i faza više je više.

Čime ćete se voditi pri odabiru najboljih beauty proizvoda i tretmana u sklopu Beauty Influencers Choicea u čijem ste žiriju?

Definitivno dugogodišnjim iskustvom, a to mi je i posao. Obožavam tretmane i svašta sam probala pa mislim da ću moći dobro ocijeniti. A što se tiče beauty proizvoda, mislim da to imam u malom prstu.