Ovalno lice smatra se najljepšim oblikom lica, ali ako je previše izduženo, može ostaviti tužan dojam i ženu učiniti deset godina starijom.

Kako biste frizurom istaknuli oči, usne i jagodice, nemojte se odlučiti za dugu, ravnu kosu koja će dodatno izdužiti fizionomiju. Jedan od najlakših načina da se uljepšate je da se odlučite za šiške.

Zavjesa šiške.JPG
Instagram 

Vrlo su popularne već nekoliko godina, a u trendu su zavjesa šiške, kao i one kakve je nosila slavna Brigitte Bardot. No, ako ne volite šiške, postoje i drugi načini kako vizualno skratiti predugi oval.

Slojeviti bob je još jedan odličan izbor koji briše godine s lica. Frizeri je preporučuju asimetrične i neuredne bob frizure za one koji žele mladenački sjaj.

Slojeviti bob
Instagram 

Dužinama i slojevima se možete malo i poigrati, a slojeviti bob odlično će pristajati i ženama s kovrčavom, a i onima s ravnom kosom. Odgovarat će i kosi koja podsjeća na grivu, ali posebnu ‘čaroliju’ pokazat će na tankoj kosi.

Slojevito šišanje daje volumen kosi, pa je ovo sjajan odabir za žene koje vole pomalo boemsku estetiku, a imaju tanju kosu, piše Lepa&Srećna