Ovogodišnja dodjela nagrada BAFTA protekla je u neviđenom ozračju i zasigurno će ostati zapamćena po mnogo čemu.

Njemački remake klasičnog antiratnog filma 'Na zapadu ništa novo' osvojio je nagrade za najbolji film na dodjeli nagrada Britanske akademije za filmsku i televizijsku umjetnost (BAFTA), a film je trijumfirao u još nekoliko ključnih kategorija.

Cate Blanchett je osvojilanagradu za najbolju glumicu za ulogu u filmu Tar, dok je Navalny dobio nagradu za najbolji dokumentarac, o protivniku Kremlja Alekseju Navaljnom u zatvoru u Rusiji.

Cate Blanchet osvojila je nagradu za najbolju glumicu
Profimedia 

Što se tiče mode, na crvenom tepihu zablistale su poznate i one manje poznate zvijezde.

Kao što to obično i biva, crveni tepih prije velike ceremonije bio je jednaki spektakl kao i sam događaj. Na BAFTA-i, osobe s A-liste odlučile su se okrenuti modernom glamuru, dajući prednost neobičnim naglascima koji su ostavili dojam.

Veliki dio činile su, naravno, upečatljive haljine. Ali to nisu bile tradicionalne haljine; Njihove su siluete bile svježe i inovativne. Prada haljina bez naramenica Sheile Atim, s pripadajućim rukavicama djelovala je kao da se zamotala u aluminijsku foliju; Haljina od pjenastog narančastog tila Florence Pugh, Nina Ricci, također je privukla pažnju svojim ekstremnim volumenom.

Kate Middleton i princ William na dodjeli BAFTA nagrada 2023.
Profimedia 

Naravno, nitko nije izazvao više pozornosti od Kate Middleton, princeze od Walesa, kada je stigla u bijeloj Alexander McQueen haljini na jedno rame. No njezino 'neprimjereno' ponašanje ipak je zastupljenija tema od njezinog izdanja na društvenim mrežama.

Pojavila se i slavna dizajnerica Vera Wang koja unatoč tome što je u osmom desetljeću životu izgleda kao djevojčica i oduvijek njeguje svoju ekstremno vitku liniju.

Ellie Goulding uništila je ljepotu zahvatima
Profimedia 

Ellie Goulding svakim pojavljivanjem sve više iznenađuje, a mnogi pišu kako je popularna pjevačica ljepotu uništila operacijama i estetskim zahvatima.

U našoj galeriji pogledajte najupečatljivije kreacije s BAFTA-e 2023.

Profimedia Haljine na dodjeli BAFTA nagrada 2023.