Sinoć je u Los Angelesu održana 95. dodjela filmskih nagrada 'Oscar'.

Trijumfirao je film 'Everything Everywhere All at Once' ('Sve u isto vrijeme') sa sedam osvojenih kipića koji je opravdao svoju titulu favorita, a imala je razloga slaviti i ekipa koja je radila na filmu 'All Quiet on the Western Front' ('Na Zapadu ništa novo') jer su odnijeli kući četiri Oscara.

Veliki povratak na filmsku scenu je doživio i Brendan Fraser koji je proglašen najboljim glavnim glumcem za ulogu u psihološkoj drami 'The Whale' ('Kit'), dok je Oscara za najbolju glumicu dobila Michelle Yeoh u filmu 'Everything Everywhere All at Once'.

Osim dobitnika, glavna tema svakih Oscara jesu i modne kombinacije s crvenog tepiha.

Tako su i ove godine dame pomno birale svoje toalete za jednu od najglamuroznijih noći u godini, a danas se mnogo raspravlja o tome tko je najviše oduševio. One s najviše pohvala su, naravno, Rihanna sa svoja tri outfita, Gigi Hadid, Kendall Jenner, Joan Smalls, Jessica Alba, a ipak, dama koja je apsolutno dominirala je 30-godišnja manekenka Cara Delevingne.

Cara Delevingne na dodjeli Oscara 2023.
Profimedia 

Izabrala je Elie Saab Couture crvenu raskošnu haljinu koju je uskladila s crvenim sandalama, dijamantnim nakitom i zalizanom pundžom, a svijet je oduševljen povratkom na velika vrata nakon potpunog rasula koje je priredila svima. Upravo je ona za Vogue nedavno progovorila o svojim ovisnostima i odlascima na rehabilitacije nakon što su krajem prošle godine svjetsku javnost šokirale njezine paparazzo fotografije nastale pod utjecajem opijata. 

S druge strane, pjevačica i tekstopiskinja Tems postala je viralni hit Oscara zbog svoje kreacije i dodatkom koji su mnogi usporedili sa zavjesom.

Nazvali su je 'najsebičnijom haljinom dodjele' jer svi oni koji su sjedili iza nje u Dolby Theateru u Hollywoodu nisu mogli ništa vidjeti što se događalo na pozornici.

U galeriji pogledajte kreacije najpoznatijih dama s dodjele Oscara. Imate li favorita? 

Profimedia Haljine na dodjeli Oscara 2023.