Svake godine svečana dodjela najprestižnije filmske nagrade, Oscara, privlači puno pozornosti ne samo zbog filmova već zato i što je to jedno od najvećih celebrity događanja na svijetu.

I ove godine dodjela je okupila brojne slavne osobe iz filmskog svijeta, a mnogima je za oko zapeo glumac Morgan Freeman koji je iznenadio novim imidžem.

Naime, 85-godišnji glumac se na pozornici pojavio obrijane glave, što nije promaklo njegovim fanovima koji su se zabrinuli da se ne radi samo o promjeni frizure iz estetskih razloga.

Morgan Freeman i Margot Robbie na dodjeli Oscara 2023
Profimedia 

Zabrinutost fanova pojavila se i na ranijim eventima na kojima je primijećeno da glumac na lijevoj ruci nosi rukavicu, a nosio ju je i na jučerašnjoj dodjeli Oscara.

Međutim, prema pisanju stranih medija, rukavica za Morgana nije novost, a razlog tome je posljedica ozbiljne prometne nesreće koja se dogodila prije 15 godina.

Naime, Morgan Freeman je sudjelovao u prometnoj nesreći 2008. godine kad se njegov automobil više puta preokrenuo na autocesti u Mississippiju.

Morgan Freeman nosi rukavicu jer mu je ruka paralizirana
Profimedia 

'Morali su koristiti hidraulična kliješta da ga izvuku iz vozila. Bio je lucidan, priseban. Razgovarao je i šalio se s nekima od članova tima za spašavanje', pisao je tad The Guardian.

Glumac je tad pretrpio ozbiljnu štetu na živcima lijeve ruke i ona mu je ostala paralizirana te mora nositi kompresijsku rukavicu da bi mu se popravila cirkulacija krvi.

'Doživio sam oštećenje živaca i nije se popravilo. Ne mogu je micati', otkrio je glumac u jednom od prvih intervjua nakon nesreće, a iako su mu liječnici navodno obećavali da će se stanje popraviti do 2011., to se, nažalost nije dogodilo.