Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NANO X3 Lovers: Otkrijte fitness tajne poznatih glumaca i kako ih "ukrasti"

 Reebok Nano X3 Izvor: PR

Jačanje mišića i kostiju, smanjenje rizika od kroničnih bolesti, pomoć u održavanju zdrave tjelesne težine i poboljšanje sposobnosti obavljanja svakodnevnih aktivnosti – samo su neke od znanstveno dokazanih prednosti redovite fizičke aktivnosti. Naravno, tu su povećanje razine energije i poboljšanje raspoloženja koji uvelike utječu na kvalitetu našeg života. Koliko je redovita fizička aktivnost važna, svjesni smo svi zbog čega smo neprestano u potrazi za najboljom fitness rutinom, za vježbama i sportovima koji nam odgovaraju i koji nas motiviraju na kretanja.

O popularnosti vježbanja i fitness rutina najbolje govori činjenica da u samo 50 sekundi, Google pretraživanje za workout routine donosi više od 5 milijardi različitih rezultata. Prijedloga i savjeta je pregršt, a pronaći i odabrati one najbolje za nas ponekad je izazovan zadatak. U potrazi za savršenom fitness rutinom, mnogi od nas okrenut će se onima čijim rezultatima težimo. Uz neke od najpopularnijih fitness trenera i trenerica, visoko na toj listi nalaze se i poznati glumci.

 Fabijan Pavao Medvešek Reebok Nano X3
Fabijan Pavao Medvešek
Izvor: PR

Kako vježbaju poznati?

U manje od jedne minute, na Googleu možete pronaći više od 11 milijuna rezultata na temu fitness rutina poznatih glumaca – od svakodnevnih treninga koji im pomažu da uvijek ostanu u dobroj formi do ekstremnih fitness rutina koje koriste kako bi se pripremili za neke od fizički najzahtjevnijih uloga.

Umjesto istraživanja na Googleu, mi smo najbolje savjete odlučili potražiti kod domaći glumaca kojima je vježbanja dio svakodnevice. Fabijan Pavao Medvešek i Marko Petrić javnosti su poznati po svojim brojnim ulogama na malim ekranima, u filmovima i na kazališnim daskama. Kako izgleda njihov život iza scene i kad se svjetla i kamere ugase, Fabijan Pavao i Marko svojim brojnim pratiteljima otkrivaju na Instagramu, na kojem će nerijetko podijeliti i mali dio svoje fitness rutine.

Ultimativni fitness favorit

U posljednje vrijeme, sresti ih možete u teretani, a iako se njihovi treninzi razlikuju, jedna stvar je ista – jednog od svojih najvećih fitness favorita pronašli su u novim Reebok Nano X3 tenisicamakoje se, zahvaljujući njihovom revolucionarni Lift and Run (L.A.R) sustavu u srednjem dijelu potplata, prilagođavaju svakoj vrsti treninga, uključujući i trčanje. Osim što su idealan izbor za svakog vježbača i svaki tip treninga zbog čega su već oduševile ne samo Fabijana Pavla i Marka, već i brojne druge fitness entuzijaste, trenere i profesionalne sportaše, Reebok Nano X3 tenisice pažnju privlače i svojim jednostavnim, ali efektnim i modernim dizajnom.

Sve o svom pristupu vježbanju i kako se on mijenjao kroz godine, o fitness rutini, o playlisti koja im daju motivaciju i, naravno, o jednom fitness favoritu koji uvijek nose sa sobom, Fabijan Pavao i Marko otkrili su nam u nastavku!

 Reebok Nano X3 tenisice Izvor: PR

U školskim danima, svatko od nas spadao je u jednu od dvije grupe – u sportaše i ne sportaše. U koju ste Vi grupu spadali? Jeste li oduvijek bili sportski tip ili je ljubav prema sportu počela nešto kasnije?

Fabijan Pavao: Mislim da sam spadao u sportaše jer cijeli život nešto treniram. Pred kraj osnovne škole počeo sam se aktivno baviti sportom i to se nastavilo i kroz cijelu srednju školu i fakultet.
Marko: Spadao sam negdje između. Volio sam sport i bavio sam se sportovima, ali nikada nisam bio među najboljima. A opet sam bio dovoljno sportaš da ne spadam u ne sportaše. Ljubav prema sportu mi je usadio otac koji je cijeli život igrao mali nogomet.

Na svojem Instagram profilu, svojim brojnim pratiteljima ponekad otkrijete dio svojih treninga. Kako zapravo izgleda Vaša fitness rutina? Imate li pomno razrađenu rutinu ili preferirate spontaniji pristup treninzima?

Fabijan Pavao: Kroz godine sam naučio prilagođavati trening sebi i slobodnom vremenu, ali mislim da je raznolikost ta koja me uvijek održava dovoljno zainteresiranim. Šest mjeseci ću trenirati samo u teretani, a onda šest mjeseci samo trčati i trenirati na otvorenom i tako...
Marko: Nemam rutinu. Imam neki širi okvir i plan, ali se on mijenja ovisno o tome kako se taj dan osjećam, te koliko posla i slobodnog vremena imam. Slušam svoje tijelo i prilagođavam mu se.

 Marko Petrić Reebok Nano X3
Marko Petrić
Izvor: PR

Glumački posao često je fizički zahtjevniji i naporniji nego mnogi misle. Duge probe i večernji nastupi, cjelodnevni rad na setovima u različitim uvjetima. Koja je bila vaša fizički najzahtjevnija uloga dosad i kako ste se za nju pripremili?

Fabijan Pavao: Naučio sam koristiti svaki slobodan trenutak da odradim barem jednu vježbu za taj dan, pa me tako možete uloviti da treniram iza pozornice između scena. Zapravo cijelo vrijeme pokušavam ostati aktivan. Dosta zahtjevna uloga je Gaston u novoj predstavi Ljepotica i zvijer, ali uživam u tom naporu.
Marko: Definitivno uloga Josipa u Šestom autobusu. Tu sam imao nekoliko izrazito fizički i mentalno napornih scena za koja sam se, u dogovoru s redateljem Edom Galićem, dugo pripremao. Između ostalog, radio sam na kondiciji i izdržljivosti.

Svatko tko se aktivno bavi sportom, ima svoje favorite, onih nekoliko ključnih stvari koji mu pomažu da izvuku maksimum iz svakog treninga. Koji su vaši favoriti?

Fabijan Pavao: U zadnje vrijeme treniram s vlastitom težinom i za to su mi potrebne samo majica, hlačice koje stalno mijenjam i tekuća kreda. Jedino što uvijek koristim isto su Reebok Nano X3 tenisice jer kada nađeš tenisice koje ti odgovaraju za sve što radiš, nosiš ih dok se ne raspadnu.
Marko: Dobre tenisice. Reebok Nano X3 su moj prvi izbor jer mogu kombinirati treninge snage s treninzima izdržljivosti.

 Reebok Nano X3 Izvor: PR

Na dane kada nismo raspoloženi za trening, ali ipak uspijemo pronaći motivaciju da ga odradimo, naš najbolji saveznik je dobra playlista. Što se nalazi na vašoj playlisti za vježbanje i koja je za vas ona jedna pjesma koja će vam uvijek dati boost energije?

Fabijan Pavao: Već tri, četiri godine treniram potpuno bez glazbe jer sam otkrio neku vrstu meditacije u tome kad slušam samo svoj dah i okolinu. Probajte trčati bez glazbe i bez mobitela!
Marko: Iznenadili biste se, ali dok treniram najčešće slušam podcaste, predavanja i slično. Moderna tehnologija nam dozvoljava da se informiramo na način kakav je prije petnaestak godina bio nezamisliv. Na primjer. trčim na traci i slušam profesore sa Stanforda… Ali ako moram izdvojiti jednu žestoku pjesmu koja mi podigne adrenalin to je Ace of spades benda Motorhead.

Kroz godine, naš pristup treninzima se mijenja. Koliko se kroz godine mijenjao vaš pristup? Koji sport ili tip treninga još uvijek niste isprobali, ali se danas nalazi na vašoj fitness bucket listi?

Fabijan Pavao: Potpuno se mijenja i to mi je jako zabavno, jer ne mogu vjerovati da sam prije par godina imao potpuno drukčiji pristup treningu. Bio sam opterećen glupostima i za sve sam imao neku teoriju. Sada treniram kako se osjećam i koliko vremena imam.
Marko: Kroz godine sam bolje upoznao svoje tijelo i više ga slušam. Ne pretjerujem i ne odričem se stvari, samo sam umjereniji. A volio bih skočiti s padobranom, ili roniti s bocama.

 Fabijan Pavao Medvešek Reebok Nano X3 tenisice Izvor: PR

Stiže nam sezona ljetnih godišnjih odmora i putovanja. Kako ostajete aktivni u tom razdoblju? Ima li u Vašem koferu posebno mjesto rezervirano za sportsku opremu koju uvijek nosite sa sobom?

Fabijan Pavao: Trudim se iskoristiti barem 15 minuta u svakom danu za tjelovježbu, a ako se nađe vremena onda i više, naravno. Ključ je učestalost. Budući da treniram s onim što imam pod rukom, najbitnije su mi tenisice koje uvijek nosim sa sobom.
Marko: Ljeti i tijekom godišnjeg odmora doslovno samo plivam i trčim. Ne pretjerujem s aktivnostima.

Za kraj, nakon svakog dobrog treninga, dolazi odmor. Koji su Vaši omiljeni način opuštanja uz koje skupljate snagu za sljedeći trening?

Fabijan Pavao: Trudim se jesti što kvalitetnije i spavati po noći, mislim da su te dvije stvari najbitnije. No, htio bih staviti naglasak na ovo „trudim se”. :)
Marko: Definitivno dobar ručak nakon treninga, druženje s dragim ljudima, filmovi…

 Marko Petrić Reebok Nano X3 tenisice Izvor: PR

 *Sadržaj nastao u suradnji s brendom Reebok.

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image