Nakon modnih dana u Parizu, oči svijeta (ili barem ljubitelja mode) okrenule su se prema Danskoj gdje je veliki broj dizajnera predstavio svoje kolekcije na Tjednu mode u Kopenhagenu.

Ni ovaj put se modne zanimljivosti nisu nalazile samo na pistama, već se maštovitih i upečatljivih trendi kombinacija moglo pronaći i na ulicama gdje su carevale ljubiteljice mode i modne influencerice.

- / Shutterstock Editorial / Profimedia, Takimoto Marina/SOPA Images/Shut / Shutterstock Editorial / Profimedia Tjedan mode u Kopenhagenu

Tu smo imali prilike vidjeti kako se trenutno popularna 'mob wife' estetika spajala s jednostavnijim krojevima i neutralnim tonovima po kojima je skandinavska moda poznata.

Iako su ulice Kopenhagena preplavile brojne originalne kreacije i dojmljive street style kombinacije, primjećuje se da je veliki broj trendsetterica na evente dolazilo u istom ili sličnom modelu hlača- dubokih, sa širokim nogavicama.

I u moru maštovitih i originalnih stajlinga, posebno je bilo vidljivo da veliki broj trendseterica na događanja stiže u istom i sličnom modelu hlača – dubokih, širokih nogavica.

Tjedan mode u Kopenhagenu
Marina Takimoto / Zuma Press / Profimedia 

Već nekoliko sezona poslovne hlače ovakvog kroja izazivaju boom, a u Kopenhagenu smo se osvjedočili da su podjednako zastupljene sportske varijante, cargo modeli, jeans hlače...

Ono što je svim ovim hlačama zajedničko je da su uglavnom jednobojne i minimalističkog dizajna što omogućuje ekperimentiranje s gornjim dijelovima, slojevima i cipelama, piše Glossy