Vratimo se u prošlu godinu kada su dizajnerice Sandy Liang i Simone Rocha na Tjednu mode u New Yorku predstavile svoje kolekcije za jesen 2023. s jednom zajedničkom temom: mašnama.

Ubrzo nakon toga, TikTok je postao rasadnik #coquetteaesthetic, romantičnog, ženstvenog stila a la Bridgerton. Sjetite se haljina za lutke, pastelnih boja, puno čipke i nježnih mašni za kosu. No, nije samo moda uključena u ovaj trend.

Jastuk u obliku mašne
Shutterstock 

Uređenje doma s mašnom također doživljava svoj trenutak. Tijekom blagdanske sezone bilo je teško ne skrolati društvenim mrežama i vidjeti slike mašni zavezanih oko božićnih drvaca, svijećnjaka, ukrasa, umjetnina i još mnogo toga u domu. No iako su praznici prošli, estetika mašne još uvijek je jaka.

Ako ste zainteresirani i sami isprobati trend, nastavite skrolati za prijedloge kako ukrasiti svoj prostor mašnama. Ne morate ići u najbližu trgovinu po trake.

Dekor i pribor

Neki će možda tvrditi da je mašna dodatak sama po sebi, ali ovaj trend ide i korak dalje. U skladu s nježnom, ženstvenom vibrom koketne estetike, dodajte male detalje u svoj dom, poput ovih u nastavku.

Svjetiljke

Svjetiljka, lampa s mašnom
Instagram (@potterybarnkids) 

Vješalice

Vješalice s mašnom
Etsy 

Okvir ogledala

Ogledalo
Pottery Barn 

Ručke za ormar

Ručke za ormar
Etsy 

Svijeća

Svijeća u obliku mašne
Etsy 

Kopča za zavjese

Kopča za zavjese
Anthropologie